Deputatul PP-DD Marioara Nistor cere Guvernului o strategie privind reintegrarea romilor în societate

De A.Frangu 23 Iulie 2013, 11:20 Politica
Deputatul PP-DD de Braila, Marioara Nistor a adresat doamnei Ministru Mariana Câmpeanu, Ministerul Muncii, Familiei, Protectiei Sociale si Persoanelor Vârstnice o intrebare privind reintegrarea sociala a romilor întorsi din strainatate. Redam in continuare counicatul de presa:

"Stimata doamna ministru,
Majoritatea Prefecturilor din judetele tarii întâmpina în prezent probleme cu reintegrarea sociala a romilor intorsi din diferite tari europene, cu precadere Franta. Autoritatile locale sunt nevoite sa gaseasca solutii practice pentru reincluziunea sociala a romilor reveniti acasa, o misiune extrem de dificila în contextul actual al limitarilor bugetare.

Masura ideala ar fi ca romii alungati din Franta si alte tari sa îsi gaseasca de lucru, pentru a nu mai repeta din nou acelasi scenariu cu plecarea si repatrierea fortara.

Va întreb cu respect doamna ministru:
1. Ce strategie are Ministerul pe care îl conduceti pentru reintegrarea sociala si pe piata muncii a romilor întorsi din strainatate?
2. Care este numarul de romi trimisi în ultimul an fortat în România, si punctual în judetul Braila, dupa ce s-au stabilit ilegal în diferite tari? Câti dintre ei s-au reîntors în tarile respective?
3. Ce intentionati sa întreprindeti concret pentru stoparea fenomenului de migrare si a stabilizarii persoanelor de etnie roma în comunitatile locale?

Solicit raspuns scris.
Deputat PP-DD de Braila,
Marioara Nistor"

 

Autor A.Frangu 23 Iulie 2013, 11:20 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate