Deputatul PP-DD de Brăila Marioara Nistor, bilanţ după primul an de mandat

De Alexandrina Iordache 14 Ianuarie 2014, 16:52 Politica
Asa cum ne-a obisnuit, deputatul PP-DD de Brăila Marioara Nistor este alaturi de cei care i-au dat votul si incredere. De fiecare data s-a aplecat asupra problemelor cu care se confrunta brailenii si le-a facut cunoscute atat Parlamentului cat si organelor abilitate sa le rezolve.

Acum, dupa un an de mandat, vine si prezinta bilantul. Redam integral comunicatul de presa:

„Anul 2013, primul meu an în funcţia de deputat în Parlamentul României, a fost unul satisfăcător în ceea ce mă priveşte, atât din punctul de vedere al activităţii parlamentare efective, cât şi în planul implicării mele sociale, în acţiuni menite să contribuie la îmbunătăţirea vieţii oamenilor din Colegiul uninominal nr. 3, dar şi din municipiul şi judeţul Brăila.

Fără a da dovadă de o falsă modestie, sunt mulţumită de rezultatele muncii mele din acest an în Camera Deputaţilor, datele statistice relevând că sunt deputatul cu cea mai intensă activitate din judeţul Brăila, cu 43 de luări de cuvânt în plen, 41 de declaraţii politice, 21 de propuneri legislative, 64 de întrebări şi interpelări şi şase moţiuni simple. Marea majoritate a acestor demersuri parlamentare au fost iniţiate în urma discuţiilor purtate cu brăilenii, în cadrul numeroaselor audienţe de la biroul meu parlamentar, cât şi din întrevederile avute cu sute de alţi oameni din municipiul şi judeţul Brăila, mulţi dintre ei neimplicaţi politic.
 
Articolul 69, alin. (1) din Constituţia României, precizează în mod expres că „În exercitarea mandatului, deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului.” Am încercat, şi cred că în mare parte am reuşit, să îmi organizez întreaga mea activitate parlamentară, socială şi umanitară din primul meu an în Parlamentul României după articolul mai sus citat din legea fundamentală, deoarece oamenii m-au votat să îi reprezint cu onoare, cinste şi demnitate, şi nu le voi înşela aşteptările. Pe această cale, le mulţumesc atât membrilor şi simpatizanţilor partidului pentru susţinere, dar şi cetăţenilor din Brăila care mi-au fost alături, şi îi rog să fie în continuare aproape de mine, pentru a rezolva împreună toate aspectele sociale, economice şi politice care trebuie corectate în perioada următoare.
 
Cifrele oficiale de pe pagina de internet a Camerei Deputaţilor sunt elocvente pentru activitatea mea parlamentară, aşa că nu voi insista pe acest subiect. Este important ca brăilenii să ştie că au în mine un partener serios, de nădejde, la care pot apela cu orice fel de problemă şi doleanţă. De altfel, am încercat să găsesc soluţii pentru toţi oamenii care mi s-au adresat în acest an 2013, direct sau indirect, cu o sumedenie de solicitări, în măsura în care am respectat în totalitate legile ţării şi statutul funcţiei de deputat.

Din păcate însă, fiind un parlamentar într-o Opoziţie firavă şi într-o perioadă cu mari constrângeri bugetare şi financiare, am o oarecare mâhnire deoarece nu am putut schimba multe lucruri spre binele brăilenilor, a românilor în general. Sunt profund nemulţumită de prestaţia jalnică a actualei guvernări, care nu a făcut altceva decât să continue gafele guvernărilor anterioare, prin măsuri populiste şi austere deloc în favoarea creşterii nivelului de trai al românilor.
 
Punctual însă, am încercat să corectez anumite nereguli şi disfuncţii referitoare la buna funcţionarea instituţiilor statului din Brăila, semnalate de oameni, iar faptul că reprezentanţii acestor structuri au fost întrebaţi de la Centru despre cazurile relatate şi li s-au cerut măsuri de rezolvare constituie totuşi un mic succes pentru mine ca parlamentar. În general, am fost direct preocupată de viaţa brăilenilor, indiferent de culoarea lor politică, şi cred că am reuşit să mă ridic la nivelul aşteptărilor oamenilor în ceea ce înseamnă acţiunile concrete pe care le face un parlamentar activ, implicat şi determinat în a rezolva problemele cetăţenilor.

În ceea ce priveşte propunerile legislative iniţiate împreună cu colegii mei din partid, acestea se adresează tot oamenilor, în scopul creşterii nivelului de trai şi a diminuării corupţiei şi birocraţiei. Astfel, printre altele am propus măsuri concrete pentru stimularea forţei de muncă, eliminarea examinărilor persoanelor cu handicap permanent, eliminarea taxei radio-tv pentru persoane fizice şi firme, scoaterea posturilor vacante blocate din sănătate la concurs etc.
 
Venind din lumea afacerilor, am încercat să fac demersuri şi pentru îmbunătăţirea mediului economic autohton, viciat sistematic şi repetat de noi decizii înrobitoare, menite să ducă spre închidere, insolvenţă sau faliment numeroase întreprinderi care au mai supravieţuit până acum, îndeosebi cele mici şi mijlocii. Am avut neplăcuta surpriză de a observa că Guvernul actual este mai puţin preocupat de soarta IMM-urilor, ca de altfel nici de îmbunătăţirea situaţiilor din educaţie, sănătate sau cultură, răspunsurile primite şi atitudinea membrilor Executivului faţă de semnalele mele de alarmă nefiind deloc pozitive.
 
Pentru acest an, mi-am propus să fiu la fel de activă în plan parlamentar şi social, să lucrez intens în sprijinul brăilenilor, să contribui atât cât se poate la rezolvarea necazurilor lor şi la uşurarea traiului lor de zi cu zi. Le promit oamenilor din Brăila că voi rămâne la fel de activă, implicată şi muncitoare, le voi sta la dispoziţie pentru orice probleme ar avea şi voi încerca să ajut cât mai multe persoane, şi aici mă refer în special la categoriile defavorizate ale populaţiei, de soarta cărora m-am ocupat îndeaproape şi anul trecut.

Am învăţat în acest prim an de deputat că gesturile mici contează cel mai mult, că omenia este mai valoroasă decât orice cadou, şi că, de cele mai multe ori, o vorbă bună şi o încurajare pot fi un balsam esenţial pentru oameni, într-o lume dominată de ură, indiferenţă şi dispreţ.

La început de 2014, tuturor brăilenilor le doresc un sincer La Mulţi Ani!, alături de urări de sănătate, bucurii, împliniri şi mult noroc”.

Deputat PP-DD Brăila,
Marioara NISTOR


 

Autor Alexandrina Iordache 14 Ianuarie 2014, 16:52 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate