Deputatul PDL Viorel Blacan ii propune liberalului Catalin Boboc un troc

De Aura Costea 14 Decembrie 2010, 22:45 Politica
Viorel Balcan a declansat ofensiva asupra PNL Braila, in speranta ca va reusi sa obtina sprijinul liberalilor  la momentul 2012, cand va candida la Primarie. In schimb, PDL e dispus sa-l sprijine pe candidatul liberal la sefia CJ. Cel putin aceasta e cheia in care trebuie interpretate declaratiile de curtoazie pe care deputatul le-a facut intr-o conferinta de presa insailata, care ignora rigoarea unei comunicari eficiente. Chiar si asa,  trecand dincolo de superficialitatea  articolului publicat de ziarul Obiectiv, din declaratiile lui Balcan intelegem ca PDL a facut o oferta liberalilor braileni si ca asteapta decizia lor. Cu cine a discutat? Nu e greu de inteles, pentru ca Balcan da niste indicii:   “Mă refer la cei doi tineri marcanţi....Cel puţin unul sigur nu îşi mai doreşte(n.n.- unul din posturile  din administratie la care PDL a renuntat)....Nu pot să dau nume acum, unul din ei doi....Oricum, e fix opţiunea lor, am tot respectul pentru ei, dacă nu s-au lăsat foarte influenţaţi de talibanii din partid...Mai au şanse". Asadar, cei doi tineri nu pot fi decat  Catalin Boboc si Alexandru Danaila. In calitate sa de sef de partid, Catalin Boboc este insa cel vizat, pentru ca functia pe care o detine il autorizeaza sa poarte astfel de discutii in numele partidului.

Boboc, gata sa intoarca armele impotriva lui Stancu, dupa ce  PNL  a asigurat majoritate PSD-ului in CJ si CLM
    
Decriptand mesajul incoerent al lui Viorel Balcan si interpretand articloul neinspirat si incomplet din ziar ("PDL+PNL=LOVE"),  intelegem ca seful liberalilor braileni este dispus sa-i dea o mana de ajutor lui Balcan, in schimbul sustinerii PDL pentru candidatul liberal la Consiliul Judetean.Totul peste vointa prietenului "taliban", Vasile Varga: "Să zicem aşa...Liderul PNL local, unul din ei, a lucrat cu Stancu în perioada asta, vine 2012, an electoral...Cum se duelează liderul PNL cu liderul PSD, pe aceeaşi funcţie, asta după ce primul a lucrat pentru cel de-al doilea?". Adica Boboc, care a renuntat la ideea de a prelua functia Gianei Patrascu, de altfel o decizie inteleapta intrucat pana cand aceasta elibereaza efectiv postul vin alegerile locale, il sprijina pe Balcan la Primarie si Balcan il sprijina pe Boboc la CJ. Ca aceste negocieri au avut loc, confirma si liderul PSD Braila, care acum cateva zile preciza confuz, dorind sa lase impresia ca PSD detine inca controlul in plan local: “Avem o relaţie bună cu PNL. Dar ei au mari probleme în interior, şi nu ştiu dacă nu cumva o să se rupă în două, aripa Tăriceanu să se ducă spre PDL, iar aripa Andronescu să vină spre PSD”.
     
Asadar, in acest moment, PNL si PDL Braila duc tratative sa-si eficientizeze impreuna sansele la viitoarele alegeri, in detrimentul PSD, al carui handicap major il reprezinta detestabilul tantem Stancu- Simionescu. Tinand cont ca PSD are totusi o capacitate de regenerare demonstrata in timp, ca PDL se va confrunta la momentul 2012 cu o erodare greu de reparat si ca PNL este in pragul dezintegrarii, batalia in alegerile viitoare se va da preponderent in planul comunicarii iar rezultatele vor depinde de adaptarea  strategiilor  la specificul local.

 

Autor Aura Costea 14 Decembrie 2010, 22:45 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate