Băsescu contra Băsescu sau cum a devenit Justiţia penală ştiinţa interpretării convorbirilor telefonice

De Redactia 25 Iunie 2014, 11:42 Politica
Deputatul UNPR de Brăila, Marioara NISTOR a facut urmatoarea declaratie politica:

Stimaţi colegi, doamnelor şi domnilor deputaţi,
Faptul că fratele preşedintelui Traian Băsescu a ajuns „călcâiul lui Ahile” în acest caz de corupţie fără precedent după 1990, cu implicaţii la cel mai înalt nivel posibil, demonstrează, fără echivoc, că lupta anticorupţie clamată de şeful statului în ultimii zece ani l-a lovit ca un bumerang chiar pe preşedintele Republicii. Cu alte cuvinte, armele sale destinate altora s-au întors exact împotriva lui.

Fără îndoială, Justiţia trebuie lăsată să îşi facă treaba, fără nicio imixtiune din partea nimănui. Scandalul este destul de complicat, pe de o parte deoarece este implicat fratele şefului statului, şi, pe de altă parte, din cauza acuzaţiilor care s-au adus celor mai importante instituţii judiciare ale statului, respectiv conducătorilor Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie şi DNA.

Acest caz a demonstrat însă că funcţionarea justiţiei, liberalizarea şi independenţa acesteia sunt încă doar nişte vorbe, vorbe mari, iar cei din interiorul sistemului cunosc exact unde sunt. Din acest motiv, ceea ce vede toată România în aceste zile reprezintă doar o dovadă vie a faptului că lucrătorii din justiţie simt că trebuie să schimbe macazul dinspre Cotroceni înspre  Palatul Victoria.

Mandatul preşedintelui se va termina în curând, iar unii se grăbesc să treacă în barca cu cârmaci şi combustibil pe o durata mai îndelungată. Prin scoaterea acestui caz pe tapet şi arestarea preventivă a fratelui preşedintelui ţării se vor digera mai uşor şi se vor uita soluţiile date de justiţie în ultimii doi ani, în aşa fel încât toată lumea să poată fi mulţumită…

Se pot impune unui demnitar obligaţii şi pentru rudele sale? Cum se poate ca un om să răspundă pentru faptele altcuiva, mai ales daca acel altcineva este major? Nu este interzis? Şi-a căutat-o cu lumânarea? Până unde te poţi dezice de rudele tale? Şi invers, cât poţi să îţi îngropi fratele prin prostiile pe care le faci tu, iar ulterior să speri la ajutor sau la înţelegere din partea tuturor? Sunt întrebări aflate pe buzele tuturor românilor în aceste zile, iar timpul, sau poate justiţia, vor răspunde cândva la ele…

Acest circ intens mediatizat mai abate atenţia şi de la problemele numeroase legate de aplicarea noilor coduri, de la chestiunile legate de interpretarea probelor, a interceptărilor, a aplicării unitare a legii, pe care domnul Predoiu ni le lăuda a fi un mare pas înainte… Practica ultimelor luni nu a dovedit acest lucru.

Rămâne în continuare întrebarea dacă arestul preventiv este un panaceu universal. Pentru că, acest arest preventiv, dublat de interceptări, marea majoritate fără autorizaţie, dovedesc neputinţa sistemului, şi mai ales a justiţiei. Justiţia penală a devenit ştiinţa interpretării convorbirilor telefonice.

Deputat UNPR de Brăila,
Marioara NISTOR

 

Autor Redactia 25 Iunie 2014, 11:42 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate