Dan Şova (PSD): Traian Băsescu dezinformează

De Redactia 04 Noiembrie 2011, 18:16 Politica
Preşedintele Traian Băsescu a declarat faptul că „instanţele decid câştigătorii unor licitaţii” făcând referire la situaţia unui tronson de autostradă al cărei finanţare ar fi fost blocată de Comisia Europeană, din acest motiv.
   
Ca de atâtea ori până în prezent, preşedintele României, Traian Băsescu, nu ne-a prezentat decizia instanţei, ci ceea ce pare a fi o interpretare personală a acesteia.
   
Preşedintele României fie dezinformează, fie nu cunoaşte legea. Instanţele nu pot decide câştigătorii unor licitaţii. Judecătorii nu se pronunţă niciodată asupra acestui aspect, ci doar asupra celora care privesc legalitatea organizării licitaţiei. Adică, respectarea procedurilor în vigoare în cadrul procesului de licitaţie sau respectarea, în cadrul întocmirii caietului de sarcini, a prevederilor legislative referitoare la achiziţiile publice. Acest lucru reiese foarte clar din articolul 278 din OUG 34/2006 actualizată, privind atribuirea contractelor de achiziţie publică, a contractelor de concesiune de lucrări publice şi a contractelor de concesiune de servicii.
   
Prin urmare, judecătorii nu fac decât să constante legalitatea sau ilegalitatea acordării unui contract sau altul. Deci, nu instanţele sunt vinovate de blocarea unor proiecte, ci comisiile care au decis acordarea ilegală a unor lucrări.
   
Nu doresc să speculez, dar nu pot exclude ca nemulţumirea actualei puteri faţă de deciziile instanţelor în cazurile amintite să vină din faptul că, prin deciziile judecătorilor, sunt blocate contractele acordate pe criterii politice, iar Comisia Europeană observă, concomitent, că există nereguli în activitatea autorităţilor. 

 

Autor Redactia 04 Noiembrie 2011, 18:16 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate