Cătălin Chelu, alături de Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, rămâne în arest preventiv

De AGERPRES 25 Noiembrie 2010, 22:45 Politica
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a decis joi menţinerea în stare de arest preventiv a omului de afaceri Cătălin Chelu, precum şi a lui Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, acuzaţi că au încercat mituirea fostului secretar de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Dan Valentin Fătuloiu. Judecătorii au menţinut în parte hotărârea Tribunalului Bucureşti, decizia fiind definitivă.

Instanţa a respins recursul lui Cătălin Chelu şi al lui Gabriel Constantinescu şi, rejudecând, a emis noi mandate pentru Ştefan Badea şi Antonel Bunu, reţinând numai un aspect privind arestarea preventivă.

Omul de afaceri Cătălin Chelu a declarat joi, în instanţă, că fostul secretar de stat din MAI Dan Fătuloiu l-a şantajat şi a făcut presiuni asupra lui în mai multe rânduri în vederea obţinerii de foloase materiale.

Cătălin Chelu a susţinut că au existat patru întâlniri cu Dan Fătuloiu, prima dintre ele desfăşurându-se imediat după ce a preluat pachetul majoritar al unei societăţi din Piteşti. La acea primă întâlnire, Dan Fătuloiu l-ar fi sfătuit să se retragă din conducerea respectivei companii, deoarece este "teritoriul" altora.

"Din toamna lui 2009 şi până în toamna lui 2010 am rezistat tuturor presiunilor din partea lui Fătuloiu. I-am reproşat că mă caută şi l-am întrebat ce are cu mine", a declarat, în faţa judecătorilor Curţii de Apel Bucureşti, Cătălin Chelu.

El a făcut referire şi la o altă întâlnire cu Dan Fătuloiu, din data de 12 noiembrie, la biroul fostului secretar de stat. "Cătăline, mi-ai adus milionul de euro? - Dar fiul tău mi-a dat milionul de euro", a redat Chelu discuţia dintre ei.

Omul de afaceri a spus că Alexandru Fătuloiu ar fi avut această datorie în urma implicării în activitatea uneia dintre societăţile pe care le conducea.

"I-am spus că îi dau o casă ce urma să fie construită, apoi am intrat în discuţii tehnice despre valoarea casei, a terenului. Atunci mi-a zis: 'Dar lui fiu-meu nu-i dai o casă?' Am zis 'da, construiesc şi vă dau la toţi'", a declarat Cătălin Chelu, precizând că înregistrările acestor convorbiri se află la dosarul cauzei.

Referitor la întâlnirea din 19 noiembrie din biroul lui Dan Fătuloiu, Cătălin Chelu a povestit că acesta s-a rugat, efectiv, de el să vină cu banii, cu o insistenţă pe care nu o înţelegea la acel moment.

Chelu a adăugat că Fătuloiu a insistat să-l conducă la maşină şi odată ajunşi acolo acesta i-a prezentat soţia şi copilul, care se aflau în maşină şi i-a dat o sacoşă în care se aflau materiale promoţionale.

Avocatul lui Cătălin Chelu, Romeo Cosma, a declarat în faţa judecătorilor că Dan Fătuloiu îi ameninţa pe inculpaţi că există 48 de dosare pe numele lor, care ar însuma 20 de ani de puşcărie.

Potrivit apărătorului lui Chelu, clientul său nu ar fi putut să încerce să-l mituiască pe Fătuloiu, deoarece poliţiştii nu pot rezolva dosare, singurii care au astfel de atribuţii fiind procurorii.

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au emis, pe 21 noiembrie, mandate de arestare preventivă de 29 de zile pe numele omului de afaceri Cătălin Chelu, precum şi pentru Gabriel Constantinescu, Antonel Bunu şi Ştefan Badea, acuzaţi că au încercat mituirea secretarului de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor Dan Valentin Fătuloiu.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie l-au prins în flagrant delict, pe 19 noiembrie, pe omul de afaceri Cătălin Chelu, care a încercat să-i ofere mită lui Dan Fătuloiu.

Cătălin Chelu şi celelalte trei persoane implicate în dosarul mitei de la MAI au fost reţinuţi sâmbătă dimineaţă, pentru 24 de ore, de procurorii DNA, după ce fuseseră audiaţi toată noaptea de vineri spre sâmbătă.

Potrivit DNA, Cătălin Chelu este acuzat de dare de mită şi cumpărare a influenţei iar ceilalţi trei, de complicitate la infracţiunea de dare de mită.

 

Autor AGERPRES 25 Noiembrie 2010, 22:45 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate