Bilanţ pozitiv după primele şase luni de mandat a deputatului PP-DD de Brăila Marioara Nistor

De A.Frangu 03 Iulie 2013, 16:22 Politica
Debutul a ctivităţii mele în Parlamentul României a fost interesant şi, în acelaşi timp, solicitant, sub toate aspectele. Am fost aleasă deputat venind din mediul de afaceri, am ajuns astfel într-o lume relativ nouă pentru mine, am fost nevoită să învăţ foarte repede rigorile funcţiei de parlamentar.

În acelaşi timp, în paralel cu perioada de acomodare, m-am străduit, şi cred că am şi reuşit în bună măsură, să mă ridic la performanţele parlamentare şi politice ale colegilor mai experimentaţi, care sunt la al doilea sau chiar al treilea mandat de deputat.

Încă de la dezbaterile pe marginea Legii Bugetului de stat pentru anul 2013, am avut numeroase amendamente legate de îmbunătăţirea vieţii brăilenilor, având în vedere alocările bugetare de austeritate din acest an ale instituţiilor publice.

Din păcate, aceste amendamente, nu puţine la număr, au fost respinse pe motivul lipsei banilor, fapt care, sunt convinsă, a dus la nemulţumiri. Per total, după şase luni de mandat, cred că nu i-am dezamăgit pe alegătorii mei, deoarece m-am luptat, atât cât se poate din perspectiva reprezentării unui partid de Opoziţie, pentru doleanţele lor, şi în plus, nu i-am trădat cum s-a întâmplat în cazul altor parlamentari, nu puţini.

Drept dovada sunt cele 23 de declaraţii politice şi cele 40 de interpelări şi întrebări adresate  miniştrilor Guvernului USL, în care am abordat aspecte concrete ale realităţilor brăilene, sesizate de oameni în cadrul audienţelor, survenite în urma problemelor sociale şi economice locale, sau sesizate de către presa locală.

Cred că nu e puţin lucru pentru un parlamentar aflat la primul mandat, mai ales că toate aceste interpelări au pus în mişcare un angrenaj întreg de funcţionari ai statului, inclusiv din Brăila, care s-au străduit să dea răspunsuri, să îndrepte situaţii, fapt care fără îndoială a îmbunătăţit viaţa brăilenilor şi nu numai a lor.

Dacă veţi avea curiozitatea să lecturaţi aceste răspunsuri veţi observa că ministerele respective au cam „scotocit” prin instituţiile locale şi au căutat de îndată să îndrepte unele lucruri, tocmai pentru a nu mai fi interpelaţi pe aceste probleme. Nu în ultimul rând, activitatea mea parlamentară din prima sesiunea a acestui mandat s-a dorit a fi în concordanţă cu aşteptările acelor brăileni care se simt uitaţi şi marginalizaţi de actuala Putere, iar ei au obţinut măcar răspunsurile dorite, dacă nu şi rezolvările la problemele ridicate. De asemenea, am semnat, împreună cu colegii parlamentari din PP-DD, zece proiecte legislative care vor veni în sprijinul cetăţenilor.

În concluzie, în primele şase luni ale acestui mandat am fost preocupată de viaţa brăilenilor, indiferent de culoarea lor politică, şi cred că am reuşit să mă ridic la nivelul unui parlamentar bun, implicat, care duce la bun sfârşit proiectele începute.

Sunt multe situaţii de îndreptat în România şi nu putem să le remediem decât prin revenirea asupra unor legi sau prin iniţierea de legi noi, armonizate cu actualitatea românească prezentă. Sunt multe proiecte de suflet, care ar scuti mai multe categorii ale populaţiei de umilinţe inutile şi stres neavenit.

Spre exemplu, parlamentarii PP-DD îşi doresc ca persoanele care nu sunt asigurate social – mai ales că motivele care generează această situaţie sunt bine ştiute -, să beneficieze de programele de depistare a TBC-ului, HIV/SIDA, hepatita de tip C, cancer de col uterin etc.. Doar astfel putem cunoaşte în mod real adevărata stare de sănătate a populaţiei şi vom putea acţiona eficient pentru a diminua îmbolnăvirile pe bandă rulantă ale românilor, în special ale femeilor.

Un alt proiect care mi-aş dori din tot sufletul să treacă şi să devină lege este acela de modificare şi completare a Legii nr. 448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, prin care parlamentarii PP-DD propun ca persoanele cu anumite boli precum nevazătorii cu handicap grav, amputaţii, tumori inoperabile, oligofrenie, în esenţă tot ceea ce reprezintă un handicap grav permanent, să nu mai fie obligate să se prezinte în faţa comisiei de evaluare/reevaluare, sau la alte instituţii care certifică afecţiunea. Nu este suficient că au fost loviţi crunt de soartă, mai trebuie să le şi readucem aminte că starea lor nu se va schimba şi să îi umilim prin aducerea în faţa atâtor comisii??!

Lucrez la alte două propuneri legislative din domeniul muncii şi protecţiei sociale, proiecte pe care doresc să le semneze cât mai mulţi colegi parlamentari. Cred ca indiferent de cine este la guvernare, la un moment dat, aceşti oameni trebuie să îşi canalizeze activitatea şi să gândească exclusiv în interesul cetăţeanului. Am venit în politică din afaceri, şi ştiu că şi cea mai mare firmă îşi pierde puterea economică şi influenţa de care se bucură de îndată ce îşi pierde clienţii. La fel este şi în politică şi în viaţa de zi cu zi.

Consider că trebuie să ne bazam pe oamenii de lângă noi, în speţă pe brăilenii de bună credinţă, iar cu cât aceştia sunt mai multumiţi de prestaţia mea, cu atât responsabilitatea mea de deputat creşte şi voi încerca în măsura în care se poate din Opoziţie să fac faţă tuturor exigenţelor.

3 iulie 2013
Deputat PP-DD Brăila,
Marioara Nistor


 

Autor A.Frangu 03 Iulie 2013, 16:22 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate