Apel la responsabilitate şi seriozitate în Parlament, adresat de deputatul UNPR Marioara Nistor

De Redactia 03 Septembrie 2014, 01:19 Politica
Sesiunea de toamnă a celor două camere ale Parlamentului este una extrem de importantă pentru forul legislativ, deoarece pe agenda sa se află mai multe proiecte de legi a căror adoptare va avea drept efect îmbunătăţirea vieţii de zi cu zi a românilor.

Primul proiect care va intra în dezbatere, şi sper să fie votat cât mai repede, este cel care vizează reducerea CAS pentru angajatori, document retrimis Parlamentului de preşedintele ţării şi adoptat zilele trecute de Senat. Reducerea CAS este o măsură sustenabilă şi perfect aplicabilă de la 1 octombrie a.c., şi va contribui atât la reducerea cheltuielilor agenţilor economici, cât şi la crearea de noi locuri de muncă în regim fiscalizat şi scăderea evaziunii fiscale din economie.

De asemenea, Parlamentul va dezbate în această sesiune de toamnă şi amnistia fiscală a pensionarilor şi mamelor, categorii ale populaţiei care au fost pe nedrept penalizate de fostele guverne, în unele cazuri pentru datorii de câţiva lei la bugetul de stat.
 
Pe agenda de lucru a parlamentarilor se vor afla şi alte proiecte legislative care conţin avantaje consistente pentru români, precum posibilitatea cumulului pensiei cu salariul, dar şi reducerea TVA pentru lapte, fructe şi legume la 9 la sută.

Astfel, pe fluxul parlamentar se află o propunere de lege care va da posibilitatea pensionarilor cu venituri care depăşesc nivelul salariului mediu brut pe economie să cumuleze pensia cu salariul, dacă au calitatea de angajaţi la stat.

O altă iniţiativă legislativă importantă este cea referitoare la diminuarea stagiului de cotizare realizat în grupa 1 de muncă, de la şase ani cum este în prezent, la cinci ani, pentru reducerea vârstelor standard de pensionare a persoanelor care au realizat stagiul complet de cotizare.

În ceea ce priveşte reducerea cotei de TVA pentru laptele de consum, legumele şi fructele proaspete, la 9 la sută, adoptarea acestei legi ar conduce efectiv la creşterea consumului produselor respective, la creşterea competitivităţii producătorilor români, dar şi la recuperarea pierderilor suferite de bugetul naţional din cauza evaziunii fiscale.

Consider că, dincolo de bătălia electorală care ne aşteaptă, toţi parlamentarii, indiferent de culoarea politică, trebuie să dea dovadă de responsabilitate în raport cu adevărata agendă a cetăţeanului, şi cu problemele şi preocupările oamenilor.

Cred că este un moment în care trebuie să lăsăm deoparte tensiunile şi controversele politicianiste, şi să ne concentrăm atenţia pe activităţile pentru care oamenii ne-au trimis aici.

Trebuie să dăm dovadă de seriozitate şi de luciditate politică, să demonstrăm că nu stăm degeaba patru ani în acest Legislativ şi să ne apropiem mai mult de oameni, cel puţin printr-un minim respect faţă de votarea legilor îndelung aşteptate.

Deputat UNPR de Brăila,
Marioara NISTOR

 

Autor Redactia 03 Septembrie 2014, 01:19 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii