PNL - Tineretul și sportul, cu adevărat o prioritate pentru România!

De Redactia 06 August 2014, 12:42 Politica
Sportul, sub toate formele sale, reprezintă unul dintre factorii importanți ai unei societăți sănătoase, optimiste și pozitiviste. Fie că vorbim despre beneficiile directe asupra sănătății celor care îl practică sau despre aportul adus în combaterea unor macro-afecțiuni sociale precum introvertirea sau pesimismul — afecțiuni contemporane cu care se confruntă, din păcate, tot mai mulți tineri — practicarea sportului joacă un rol important.

Însă, datorită carențelor de infrastructură prezente în sportul românesc, dimensiunea sa profesionistă (sportul de performanță) și cea amatoare (sportul de agrement) au fost și sunt literalmente 'înghesuite împreună' din ce în ce mai mult.

Lipsa unui cadru legal adaptat dezvoltării sociale din ultimii ani a dus la o stare de contraperformanță pe toate planurile a sportului românesc, în ultimii 10 — 15 ani.

Astfel, Tineretul Național Liberal vine cu un set de propuneri menit să modernizeze cadrul legal oferit de Legea 69 / 2000, ca un prim pas către îmbunătățirea infrastructurală a sportului românesc.

Credem că statul trebuie să se implice mai mult în sprijinirea asociațiilor sportive de drept privat prin eliminarea taxelor pentru înființarea cluburilor și asociațiilor sportive și prin punerea la dispoziție a infrastructurii pe care o deține și în folosul cluburilor sportive private. Totodată, Ministerul Tineretului și Sportului ar trebui să acorde șansa aplicării la fonduri direct cluburilor sportive, atât cele de la bugetul de stat cât și pe fonduri europene. În momentul de față, accesul la finanțare se face prin intermediul federațiilor sportive recunoscute la nivel guvernamental.

De asemenea, statul ar trebui să reevalueze cuantumul fondurilor alocate autorităților locale, în sensul majorării sumelor destinate activităților sportive cuprinse în planul bugetar, dar să și vegheze la păstrarea destinației precise a acelor fonduri. Toate acestea însă nu se pot realiza fără un buget consistent alocat MTS anual. Din păcate, resursele alocate acestui domeniu în ultimii ani au fost foarte mici, practic scăzând de la an la an cu circa 10-30%.

'Având în vedere pasiunea cu care toate Guvernele prezintă marile realizări ale sportivilor români, precum și a faptului că la cârma MTS se află unul dintre cei mai mari sportivi din istoria țării noastre, cred că propunerile vor fi atent analizate la nivel guvernamental și se va ține seama de ele în varianta finală a documentului care va modifica Legea Educației Fizice și Sportului. Vreau să cred că dezideratul pentru îmbunătățirea calității sportului românesc, atât la nivel profesionist cât și ca activitate de agrement este unul sincer și nu doar o simplă lozincă electorală', a declarat Victor Ionescu, vicepreședinte al Comisiei de Tineret și Sport a PNL și fost subsecretar de stat în MTS.

Victor Ionescu,
Vicepreședinte Comisia de Tineret și Sport a PNL

 

Autor Redactia 06 August 2014, 12:42 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii