Tineretul PMP Brăila vrea dezvoltarea de proiecte pentru tineri

De Redactia 07 Decembrie 2014, 19:11 Politica

Europarlamentarul Siegfried Mureșan, președintele Organizației de Tineret a Partidului Mișcarea Populară, a transmis o scrisoare deschisă către Prim-Ministrul României, Victor Ponta, prin care îi solicită crearea unui fond în vederea finanțării de stagii pentru tinerii antreprenori.

Acest program îi oferă posibilitatea oricărui tânăr român, având vârsta sub 35 de ani, care are o idee de afacere să poată efectua un stagiu de 3-6 luni pe lângă un antreprenor de succes pentru a învăța cum se lansează o afacere și a preveni eșecul, conform lui Siegfried Mureșan.

Programul se dorește a fi conceput astfel încât să stimuleze mobilitatea tinerilor, dar să nu prevadă în mod necesar efectuarea stagiului pe lângă un antreprenor din altă regiune, a mai detaliat deputatul european Siegfried Mureșan.

Pe lângă acesta, se mai propun o serie de soluții pentru șomajul în rândul tinerilor, cum ar fi implementarea programului „Garanția pentru tineret” pentru care Comisia Europeană a alocat României 212 milioane de euro pentru anii 2014-2015, ce prevede că tinerii sub 25 de ani să aibă oportunitatea realizării unui stagiu, ucenicii, curs de formare continuă sau să primească o ofertă de muncă, în termen de 4 luni de la terminarea studiilor sau pierderea locului de muncă; alt proiect ar presupune încurajarea frecventării școlilor profesionale și încheierea de parteneriate între aceste instituții și mediul privat, la nivel local.

Având în vedere că rata șomajului în rândul tinerilor în anul 2014 a ajuns la 23,9%, față de anul 2012, momentul preluării Guvernului de către Victor Ponta, când aceasta era de 21,5%, Organizația de Tineret a Partidului Mișcarea Populară Brăila consideră oportune soluțiile oferite de europarlamentarul Siegfried Mureșan pentru dezvoltarea mediului local. În momentul de față orașul Brăila nu este atractiv din punct de vedere al ofertei pieței de muncă pentru tinerii acestui municipiu, fapt regretabil pe termen mediu și lung.

Suntem de părere că odată ce se vor implementa astfel de măsuri în județul nostru, se va observa o creștere a economiei și șomajul va mai scădea. De asemenea, trebuie avut în vedere că tinerii reprezintă viitorul țării, prin forța de muncă de care dispun, iar pentru realizarea acestor lucruri enumerate mai sus este nevoie de un partid care dovedește că este apropiat acestui segment de populație, cum este exemplul Partidului Mișcarea Populară.


Președinte OT PMP Brăila
Sebastian Costin Blicher

 

Autor Redactia 07 Decembrie 2014, 19:11 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii