Noua Republica : Mihail Neamţu îşi elimină adversarii înainte de Congres

De Mihai Vintilă 20 Iunie 2014, 12:06 Politica
Dupa esecul de la alegerile europarlamentare, dezamagiti de prestatia presedintelui partidului Mihail Neamtu, vicepresedintele Florin Dragan si prim-vicepresedintele Liviu-Ștefan Bârgăoanu ne arata si fata urata a unui lider. 

Astfel Florin Dragan a postat urmatorul mesaj : 

"Cum e să asiști la ședințe în Westminter și să nu poți organiza mai mult de o mascaradă de raion?

Ieri, mail surpriză - la Noua Republică se convoacă ședință de președinție. După ce au fugit 3 săptămâni de dezbateri, Neamțu și ai lui vor o ședință, cică să discutăm.
Hop, apare minuta ședinței CNL din 12 iunie, unde Neamțu a susținut că are majoritate în președinție și asta înseamnă că poate să-i dea afară din partid pe semnatarii manifestului (firește, un bolșevic nu se încurcă de dreptate dacă are majoritate, majoritatea e bâta lui).
Cu 15 minute înainte de ședința, apare mailul membrului indignat de abaterile de la linia oficială a partidului ale mele și cere EXCLUDEREA DIN PARTID. În rolul delatorului: Cristina Dobreanu reevaluată de Neamțu.

Începe ședința și secretarul general observă mailul sosit la președinție și solicită să fie pus în discuție deși nu era pe ordinea de zi.
Surprizele se țin lanț, Cristina Dobreanu e pe fir și așteaptă să fie primită în ședință. Delatoarea trebuie să recitească actul acuzării și să dea satisfacție „șăfilor de raion”.

Acuzațiile - ca la raion: Dușmanul partidului și al poporului neo-republican a denigrat în repetate rânduri conducerea partidului, s-a abătut de la linia oficială a partidului. Firește, delatoarea rememorează experiențele personale din contactul „cald” cu oamenii de bine care i-au confirmat faptul că „scandalul” din Noua Republică afectează imaginea partidului.
Partidul a luat 0,27% fiind cel mai slab clasat partid din România și fără efortul membrilor, scorul lui Neamțu nu l-ar fi depășit pe cel al lui Paul Purea. Realitatea nu contează la bolșevici, realitatea e ședința de partid.

Execuția trebuie să fie sumară, voturile se strânseseră deja dar le scăpase un mic amănunt. Au amânat discuția.
Trecem la ordinea de zi. Neamțu și Oprea părăsesc ședința. 
Revine atmosfera civilizată. Putem să discutăm omenește. Fractura dintre noi e clară, se mai aruncă ceva cuvinte grele dar reușim un dialog.

PS - după ce am văzut mailul de convocare și mailul SG-ului am scris o minută de sedință imaginară. Am avut dreptate. Bolșevicii sunt previzibili, rudimentari, necinstiți."

iar Liviu-Ștefan Bârgăoanu vine si el cu completari: 

"Încep execuţiile în Noua Republică. Mihail Neamţu îşi elimină adversarii înainte de Congres

O nouă şedinţă a conducerii partidului în care ar fi trebuit să se stabilească condiţiile de desfăşurare a congresului din data 28 iunie a fost compromisă deliberat de echipa preşedintelui Mihail Neamţu. 

Semnatarii manifestului „Mai e cineva aici!” au solicitat în repetate rânduri reluarea şedinţelor conducerii cu scopul de a stabili condiţii corecte de desfăşurare a competiţiei interne. Considerăm că blocarea premeditată a oricăror decizii privind congresul în forurile partidului confirmă suspiciunile din organizaţie şi încercările de influenţare a rezultatului alegerilor. 

Discuţiile despre organizarea alegerilor pentru o nouă conducere naţională au fost deturnate în ultima şedinţă de tentativa de excludere a unui membru al Preşedinţiei partidului. Vicepreşedintele Florin Drăgan este cel care, printre altele, a coordonat cu succes contestarea în justiţie a deciziei BEC de respingere a candidaturii partidului la europarlamentare. 

Chiar dacă o decizie finală în privinţa excluderii lui Florin Drăgan a fost deocamdată amânată, planul lui Mihail Neamţu pare să fie acela de a-şi elimina principalii adversari înainte de data congresului, pentru a nu avea niciun fel de emoţii în privinţa rezultatului alegerilor interne. 

Întâi a stabilit locaţia de desfăşurare a congresului la Arad pentru a descuraja participarea delegaţilor anumitor filiale din cauza distanţei considerabile, contracandidatul său direct, prim-vicepreşedintele Ştefan Bârgăoanu, reprezentând filiala Iaşi. Apoi a instituit o normă de reprezentare de un delegat la doi membri cu scopul de a dezechilibra şi mai tare raportul dintre filiale. 

Cu cât mai mulţi delegaţi au dreptul să participe la congres cu atât mai mare va fi efortul celor care au de parcurs distanţe mai lungi, pentru filialele îndepărtate fiind aproape imposibil să se prezinte cu toţi delegaţii. Sperăm să nu vedem şi autocare cu delegaţii anumitor filiale sponsorizate de susţinătorii echipei lui Mihail Neamţu. 

Derapajele nu s-au oprit nici măcar aici, unii contracandidaţi fiind consideraţi prea incomozi pentru a li se permite până şi participarea la congres, chiar şi în condiţii avantajoase pentru echipa adversă. Aşa s-a ajuns la propuneri de excludere a unora dintre membrii marcanţi ai partidului sau marginalizarea semnatarilor manifestului în filiale şi blocarea accesului acestora ca delegaţi. 

Mihail Neamţu demonstrează încă o dată că se pretează la orice pentru a-şi menţine funcţia de preşedinte al partidului, indiferent cu ce costuri pentru organizaţie sau imaginea Noii Republici. Canalele de comunicare ale partidului continuă să fie folosite pentru campania internă a unei singure echipe, în timp ce semnatariilor manifestului „Mai e cineva aici!” le este restricţionat accesul la site, social media sau newsletter. 

Vom continua să denunţăm public abuzurile echipei lui Mihail Neamţu în speranţa că în cele din urmă vor fi asigurate condiţii normale pentru desfăşurarea competiţiei interne. Dacă Mihail Neamţu este deja un personaj compromis pe scena politică, nu vom permite ca acelaşi lucru să se întâmple şi cu Noua Republică. 

Lansăm un apel către membrii partidului să supravegheze alegerea delegaţilor în filialele din care fac parte şi să denunţe public orice încălcare a statutului sau a regulamentelor interne. De asemenea, invităm presa şi societatea civilă să participe la congresul extraordinar din 28 iunie şi să monitorizeze desfăşurarea alegerilor din Noua Republică.

Vom lupta până la capăt pentru salvarea proiectului şi alegerea unei noi conduceri în spiritul şi legea Noii Republici! ".

Pana la urma e interesanta disputa. Sa vedem cine va avea succes : un lider aparent carismatic dar cu apucaturi dictatoriale sau oamenii simpli care au incercat sa urmeze o idee. 



 

Autor Mihai Vintilă 20 Iunie 2014, 12:06 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii