Dinu Patriciu, un liberal autentic

De Redactia 19 August 2014, 18:03 Politica
Dinu Patriciu a fost un liberal autentic al perioadei contemporane, care și-a pus amprenta pe drumul României către o societate capitalistă. În aceste momente de grea cumpănă, Tineretul Național Liberal transmite familiei, prietenilor, si tuturor liberalilor care l-au pretuit, sincere condoleante.

Atât prin moștenirea și tradițiile familiale, cât și prin conduita și calitățile personale, Dinu Patriciu s-a dovedit a fi un model de personalitate liberală, aceasta fiind imaginea pe care Tineretul National Liberal o va promova în memoria lui Dinu Patriciu.

Dinu Patriciu provine dintr-o familie respectabilă, cu tradiție. Tatăl său, Valeriu Patriciu, a fost inginer,  doctor în geologie, geofizică și mineralogie și s-a remarcat că petrolist în perioada interbelică. Fiul, a renunțat la arte plastice, în favoarea unui domeniu mai pragmatic, arhitectură, în care a făcut carieră o bună bucată de vreme, în țară și peste hotare. Revoluția din 1989 l-a surprins în străinătate, dar, imediat, a luat hotărârea de a se întoarce în țară și de a se implica în societatea românească din punct de vedere economic, politic și civic.

Dinu Patriciu a fost membru fondator, în 1990, al Partidului National Liberal, dar entuziasmul tineretii si experiența străinătății l-au făcut să aibă divergențe de opinii cu seniorii liberali, astfel încât, spiritul său voluntar l-a determinat să creeze PNL-Aripa Tânăra, formațiune transformată ulterior în PL 93. În 1998, însă, din dorința de concentrare a forțelor liberale, PL 93 s-a reîntors la matcă, fuzionând cu PNL.

A fost inițiator al' Fundației pentru libera inițiativă', prima organizație non-guvernamentală de sprijinire a inițiativei private, indiferent de domeniul în care se manifestă.

Cunoscut ca prosper om de afaceri, Dinu Patriciu s-a retras cu onoare din politică, atunci când legislația a impus incompatibilitatea între funcțiile politice și cele de executive din afaceri, preferând să aleagă în mod clar decât să cadă pradă suspiciunilor.

Departamentul de comunicare al TNL 

 

Autor Redactia 19 August 2014, 18:03 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii