Proiectul care elimină obligativitatea predării istoriei şi geografiei în limbile minorităţilor, adoptat tacit de deputaţi

De AGERPRES 17 Mai 2011, 23:53 Politica
Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, tacit proiectul de lege care elimină obligativitatea predării istoriei şi geografiei în limbile minorităţilor naţionale.

Proiectul iniţiat de deputatul PDL Mircia Giurgiu prevede abrogarea alineatului 8 al articolului 46 din Legea 1/2011 privind educaţia naţională, care stipulează că în învăţământul primar, gimnazial şi liceal cu predare în limbile minorităţilor naţionale istoria şi geografia României să fie predate în aceste limbi, după programe şcolare şi manuale identice cu cele pentru clasele cu predare în limba română, cu obligaţia transcrierii şi a însuşirii toponimiei şi a numelor proprii româneşti şi în limba română.

Iniţiativa a fost adoptată tacit în contextul în care termenul stabilit pentru dezbatere şi vot final, 1 mai 2011, a fost depăşit.

Propunerea a intrat în plenul Camerei cu raport de respingere din partea Comisiei pentru învăţământ, însă nu s-a mai ţinut cont de acesta în condiţiile depăşirii termenului pentru dezbatere. Guvernul nu a transmis Parlamentului un punct de vedere cu privire la acest act normativ.

Proiectul va intra în dezbaterea Senatului, care este for decizional în acest caz.


 

Autor AGERPRES 17 Mai 2011, 23:53 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate