Partidul Ecologist Român propune creșterea amenzilor pentru poluare

De Comunicat 20 Iunie 2019, 21:12 Politica

Atunci când vine vorba de protejarea naturii, mulți români ignoranți distrug mediul înconjurător în diferite feluri, fără să conștientizeze efectele distructive care se vor întoarce asupra noastră, a tuturor. Fie că este vorba despre lipsa educației ori chiar rea intenție, știm cu toții cazuri de poluare a apei, aerului ori a solului, cu substanțe ori deșeuri. Tot aici, putem include și categoriile de români care batjocoresc clădiri, monumente istorice, obiective turistice ori instituții publice, prin distrugere ori deteriorare, graffiti ori pulverizare cu diverse produse lichide sau fluide.

Trebuie să recunoaștem că în România este nevoie de o educație temeinică a următoarelor generații în direcția respectului, a protecției mediului înconjurător și tot ce implică aceste procese, însă, până atunci, există o singură soluție eficientă pentru a pune punct acestor fenomene: sancțiunile drastice!

Partidul Ecologist Român consideră că actuala legislație este una blândă și nu are vreun efect în sensul reducerii practicilor menționate mai sus. Astfel, până vom reuși să schimbăm mentalitatea prin educație și ca să urmăm exemplul statelor europene, propunem ca amenzile pentru aceste cazuri să aibă o valoare cât mai mare, între 20.000- 30.000 lei. În cazul în care amenda nu va putea fi achitată, persoana în cauză trebuie să fie sancționată cu muncă (reală) în folosul comunității, timp de 3 luni.

Dănuț POP
Președinte PER

 

 

Autor Comunicat 20 Iunie 2019, 21:12 Politica
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii