Turneu naţional „Vă place tango?” ajunge la Galati, 6 iunie 2015

De Redactia 26 Mai 2015, 10:24 Oferte

turneu tangoCea de-a doua ediţie a turneului naţional „Vă place Tango?” va avea loc în nouă oraşe din România, între 23 mai şi 12 iunie 2015. La Galati evenimentul va avea loc in data de 6 iunie 2015, începand cu ora 19.00, la Teatrul Muzical Nae Leonard.

Alături de violoncelistul român Razvan Suma se vor afla doi invitaţi argentinieni: ANALIA SELIS – voce şi JULIO SANTILLAN – chitară, care soseşte din Argentina pentru a cânta tango publicului din România.

Editia din acest an a turneului „Vă place Tango?”aduce o noutate în conceptul turneului: pe lângă aranjamentul inedit pentru violoncel, chitară şi voce, repertoriul a fost extins pentru a cuprinde alături de piese semnate de cei mai cunoscuţi compozitori ai genului – Astor Piazzolla, Carlos Gardel şi Sebastián Piana, interpretate în stilul tradiţional original, creaţii compuse de Julio Santillán şi o serie de tangouri din repertoriul de gen românesc. Iar scenografia a fost astfel gândită pentru ca fiecare concert să evoce, însufleţit de jocul scenic al Analiei Selis, atmosfera inconfundabilă a mahalalelor din Buenos Aires şi pe cea a localurilor bucureştene din perioada interbelică.

Violoncelistul Răzvan Suma, solist concertist al Orchestrelor şi Corurilor Radio, a susţinut sute de recitaluri şi concerte în România şi în străinătate. A evoluat, alături de pianistul spaniol Josu Okiñena, în săli prestigioase ca Auditorio Nacional de Madrid şi Teatro Colon din Buenos Aires şi a colaborat cu nume sonore ale scenei artistice internaţionale, precum Maxim Vengerov, Cvartetul Voces, Silvia Marcovici, Cristian Mandeal, Horia Andreescu, Christian Badea şi Misha Katz.
Analia Selis, originară din Argentina, a devenit în ultimii ani una dintre cele mai cunoscute şi apreciate voci exotice din peisajul muzical românesc. A fost invitată să deschidă evenimente muzicale de înaltă ţinută artistică, precum concertele susţinute în România de Buena Vista Social Club, Juanes, Natalie Imbruglia, Septeto Nacional de Cuba.

Analia este cunoscută publicului din România mai ales pentru promovarea inspirată, adesea cu elemente de scenografie autentică, a muzicii din ţara natală. Julio Santillán, compozitor, chitarist şi orchestrator argentinian, a înregistrat peste 40 de CD-uri cu muzicieni din întreaga lume. A început studiile muzicale în Argentina pentru a le continua la Berklee College of Music din Boston (SUA). A lucrat, ca orchestrator şi compozitor, pentru spectacole de teatru, filme, înregistrări şi concerte live ale unor artişti de primă mărime din SUA şi Europa. În abordările sale componistice, combină elemente ale muzicii tradiţionale argentiniene cu jazz şi muzică clasică.

Compozitor, chitarist şi orchestrator argentinian, Julio Santillán a înregistrat peste 40 de CD-uri cu muzicieni din întreaga lume. A început studiile muzicale în Argentina pentru a le continua ulterior la Berklee College of Music din Boston (Statele Unite). A lucrat, ca orchestrator şi compozitor, pentru spectacole de teatru, filme, înregistrări şi concerte live ale unor artişti de primă mărime din SUA şi Europa. În abordările sale componistice, combină elemente ale muzicii tradiţionale argentiniene cu jazz şi muzică clasică.

ITINERARIUL TURNEULUI:

23 mai - Dumbrăveni - Casa de cultură, ora 19:00
24 mai - Mediaș - Sala Traube, ora 19:00
30 mai - Sinaia - Sala de concerte a Castelului Peleș, în cadrul stagiunii „Sunetul muzicii”, ora 16.00
31 mai - Mogoșoaia - Palatul Mogoșoaia, în cadrul „Mogoșoaia Clasic Fest”, ora 12:00
1 iunie - Deva - Centrul cultural „Drăgan Muntean”, în cadrul manifestărilor „Ziua copilului din noi”, ora 19.00
2 iunie - Reșița - Centrul Civic Reșița, ora 19:00 (Dacă plouă, concertul se va ține la la Teatrul de Vest.)
4 iunie - Focșani - Ateneul Popular „Mr.Gh.Pastia” ora 19:00
6 iunie - Galați - Teatrul Muzical „Nae Leonard”, ora 19:00
10 iunie - București - Sala Radio, ora 19:00
11 iunie - București – Teatrelli, ora 20:00

 

Autor Redactia 26 Mai 2015, 10:24 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii