Târgul Gaudeamus Carte Școlară, Bucuresti, 17-28 septembrie 2014

De Redactia 17 Septembrie 2014, 18:02 Oferte
Ediția a XII-a a Târgului Gaudeamus Carte Școlară, organizat de Centrul Cultural Media Radio România, s-a deschis miercuri, 17 septembrie. Pentru a doua oară, târgul se desfășoară în incinta unui pavilion expozițional amplasat în Piața Universității (la statui), spațiu drag și ușor accesibil tuturor locuitorilor Capitalei.

Programul de vizitare al târgului este zilnic, în perioada 17 - 28 septembrie, între orele 10:00 - 20:00, iar intrarea publicului este liberă.

Târgul Gaudeamus Carte Școlară 2014 constituie etapa cu numărul 83 în seria de evenimente expoziționale pe care Radio România le-a inițiat și le organizează de peste 20 de ani în cadrul Programului Lectura.

Moment pregătit cu grijă și cu mult suflet la fiecare început de toamnă, adesea prilej de consum de resurse financiare, de timp și energie, debutul anului școlar este extrem de important pentru nenumărate familii. Indiferent de gradul de entuziasm cu care re (încep) în fiecare an școala, zeci de mii de copii și adolescenți au nevoie de cel puțin la fel de multe cărți.

Târgul Gaudeamus Carte Școlară oferă tuturor celor direct interesați - părinți, elevi și cadre didactice, soluția ușoară, plăcută și avantajoasă pentru studierea și achiziția manualelor și a auxiliarelor școlare necesare.

Eveniment care, prin ofertă și public țintă, este orientat cu precădere către acest important segment de piață - carte formativă și materiale auxiliare, târgul este organizat în mod tradițional la începutul anului școlar, în momentul de vârf al cererii de produse și servicii educaționale. Oferta ediției, prezentată de cei 43 de expozanți (reuniți în 30 de standuri) vine în întâmpinarea unor solicitări dintre cele mai diverse și cuprinde:

- cea mai mare parte a manualelor și auxiliarelor aprobate de Ministerul Educației Naționale pentru acest an școlar, reunite într-o singură incintă;
- o gamă extrem de variată de materiale didactice, pentru toate nivelurile educaționale;
- numeroase titluri din literatura română și universală cuprinse în bibliografia școlară;
- enciclopedii, dicționare, ghiduri și îndrumare didactice;
- lecții interactive pe suport multimedia, software educațional;
- ultimele noutăți editoriale, în vogă printre tinerii cititori, în măsură să-i atragă și pe cei deocamdată mai puțin pasionați de lectură;
- jocuri și cărți pentru preșcolari.

Proiecte conexe derulate de Radio România în cadrul Programului LECTURA

- Etapa locală (București și județul Ilfov) a Concursului Național de Lectură Mircea Nedelciu, ediția XII-a, concurs adresat liceenilor, va avea loc în incinta târgului sâmbătă, 27 septembrie, la ora 11:00.

- Campania de donații Cărțile se întorc acasă prin intermediul căreia un fond de carte semnificativ, ca număr de volume și valoare, este colectat de la expozanți și vizitatori și este donat în beneficiul bibliotecilor publice și școlare din mediul rural, subfinanțate la capitolul achiziții de carte.

Din 2010, peste 96.000 de volume donate de către participanții și vizitatorii Târgurilor Gaudeamus au ajuns prin intermediul acestui proiect în 260 de biblioteci din întreaga țară.

Parteneri: Primăria Municipiului București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Regia Autonomă de Transport București și Spectacular.

Serviciul Comunicare

 

Autor Redactia 17 Septembrie 2014, 18:02 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate