Rombat intră pe piața bateriilor Start-Stop

De Redactia 01 Martie 2012, 15:57 Oferte
Cel mai mare producător de acumulatori auto din România, ROMBAT SA, introduce pe piață baterii pentru vehicule dotate cu sistemul Start-Stop. Noua generație de baterii auto ROMBAT folosește tehnologia AGM VRLA și este destinată mașinilor dotate cu sistemul Start-Stop și frână regenerativă.

„Studiem în permanență dezvoltarea pieței și vrem să fim mereu la zi cu tendințele din acest domeniu. Pe piață sunt tot mai multe automobile cu tehnologia Start-Stop, iar bateriile AGM VRLA destinate mașinilor cu sisteme Start-Stop și  frânare regenerativă pe care ROMBAT le aduce pe piața românească ajută la reducerea consumului de carburant și la protejarea mediului, în egală măsură”, a declarat Ioan Repede, directorul general al ROMBAT.

Potrivit acestuia, piața românească a bateriilor AGM VRLA este încă la început, iar compania bistrițeană urmărește familiarizarea populației cu noua generație de acumulatori auto. „Nu ne propunem ținte îndrăznețe de vânzare, dar dorim ca șoferii români să aibă o baterie de schimb pentru noile automobile dotate cu sistemul Start-Stop”, a completat Ioan Repede.

La mașinile dotate cu sistemul Start-Stop, motorul se decuplează la scoaterea din viteză (de exemplu la semafor, la staționare de scurtă durată etc.), ceea ce înseamnă că pe perioada staționării consumul de carburant este redus și nu se emite CO2. Când șoferul cuplează ambreiajul, motorul repornește automat. Bateriile cu tehnologie AGM sunt destinate mașinilor dotate cu sistem de frânare regenerativă, care permit recuperarea energiei de frânare și stocarea ei in baterie. Mașinile care folosesc sisteme Start-Stop și frânare regenerativă realizează economii de combustibil de până la 10%, precum și reducerea emisiilor de CO2 cu până la 10%.

 

Autor Redactia 01 Martie 2012, 15:57 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate