Festivalul National "Primăvara începe cu tine", 16 mai 2015, Buzău

De A.Frangu 04 Mai 2015, 17:36 Oferte

Sâmbata, 16 mai 2015, începand cu orele 10.30, în Sala de spectacole a Consiliului Judetean Buzau se desfasoara Festivalul National “ Primavara începe cu tine” Buzau, editia a II-a. Manifestarea este organizata de  Asociatia Culturala Music Factory, International Artist Management si licentiata de U.C.M.R. - A.D.A.

Festivalul se adreseaza copiilor si adolescentilor talentati în interpretarea muzicii pop cu vârste cuprinse între 4 si 18+ ani si are scopul de a descoperi si promova tinere talente.

Festivalul se desfasoara în doua etape:
- faza de înscriere direct în concurs
- faza finala - concursul de interpretare
si este structurat pe urmatoarele categorii de vârsta:
- Categoria Pitic: 4 - 6 ani; 7 - 8 ani;  9 - 10 ani; Duete
- Categoria Junior: 11 - 12 ani; 13 - 15 ani; Duete
- Categoria Adolescent: 16 - 18+ ani; Duete

Inscrierile se fac pâna pe 9 mai 2015, data pâna la care se trimit materialele pe adresele de e-mail: asoc.musicfactory@gmail.com  sau   primavara.fest@gmail.com

Taxa de intrare în concurs/ jurizare este în valoare de 155 lei/ solo si 255 lei/ duet. Concursul este dotat cu premii. In afara de Marele Trofeu al Festivalului, Trofeele Pitic, Junior si Trofeul Adolescent se acorda  pe fiecare grupa de vârsta Trofeul grupei, Trofeul Asociatiei Culturale Music Factory, Locurile I. II. III. si Mentiuni.

Festivalul va fi prezentat de Denisa Trofin. Invitat special si presedinte al juriului tenorul Oliver Popa, cu participarea extraordinara a Silviei Dumitrescu si un recital sustinut de Ana Stanciulescu, detinatoarea trofeului 2014.

Regulamentul Festivalului:

Capitolul I. – Dispozitii generale
Art.1. Festivalul National “Primavara incepe cu tine” este o manifestare artistica de nivel national organizata de Asociatia Culturala Music Factory, International Artist Management si licentiata de U.C.M.R. - A.D.A.

Art.2. Scopul acestei manifestari cu caracter competitiv il constituie descoperirea si promovarea copiilor si adolescentilor talentati in interpretarea muzicii pop specifice varstei lor, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine intre copii de varste apropiate, dragostea pentru arta, si nu in ultimul rand crearea unor puntii de prietenie intre concurenti.

De asemenea, este o forma de educatie cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginatiei, a simtului estetic si a bunului gust, de cunoastere si respectare a valorilor acestui gen.

Art.3. Festivalul National “Primavara incepe cu tine” este un eveniment anual care se desfasuara in 2 etape :
* Faza de Inscriere direct in concurs
* Faza finala – Concursul de interpretare

Capitolul II. – Conditii de participare
 Art.4. La festival pot participa copii si adolescenti talentati in interpretarea muzicii pop si pregatiti sa participe la acest gen de competitie.
 Art.5. Concursul de intepretare va fi structurat pe urmatoarele categorii de varsta :
Categoria Pitic
* 4 – 6 ani/ 7 – 8 ani/ 9 – 10 ani/ Duete
Categoria Junior
11 - 12 ani/ 13 - 15 ani/ Duete
Categoria Adolescent
16 - 18+ ani/ Duete

 Art.6. In concurs vor fi prezentate melodii pop din repertoriul romanesc si international, live cu suport negativ orchestral, pe suport digital. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala.

 Art.7. Toti concurentii si ceilalti detinatori de drepturi vor trebui sa autorizeze folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovării, difuzarii. Aceasta implica şi folosirea fotografiilor şi a oricaror alte materiale audio şi video pt. site-ul oficial al festivalului sau a oricarui alt material produs de Asociatia Culturala Music Factory

Capitolul III. – Inscrierile direct in concurs
Art.8. Inscrierile direct in concurs se fac pe baza urmatoarelor materiale:
 * Fisa de inscriere/ Copie certificat de nastere
 * 2 foto prim plan ( jpg )
 * 1 piesa de muzica pop romanesca sau internationala (negativ) in format mp3

 Art. 9. Materialele vor fi trimise pana pe data de 9 Mai 2015 pe adresele de e-mail:
asoc.musicfactory@gmail.com   sau   primavara.fest@gmail.com. Dupa 9 Mai 2015 nu se mai primesc materiale. Concurentii inscrisi care nu au materialele complete sunt descalificati.

Important !!!
Cand materialele sunt primite, concurentul este postat pe site-ul oficial al evenimentului. Din acel moment este inscris si poate achita taxa de concurs/ jurizare.

Capitolul IV. – Faza finala
Art.10. Concurentii inscrisi in finala festivalului vor trimite pana la data de 9 Mai 2015 :
 * copia scanata a chitantei taxei de intrare in concurs/ jurizare in valoare de 155 lei/ solo si 255 lei/ duet depusa in contul:
RO38BRDE100SV11658211000 (Titular Georgeta Nicolae) Banca Romana de dezvoltare (BRD), pe adresele de e-mail sus mentionate.

Important !!!
Se va mentiona pe copia chitantei, cu pixul, numele concurentului.
Materialele trimise pentru inscrierea direct in concurs, precum si taxa de inscriere in finala sunt nereturnabile.

Art.11. In concursul final concurentii vor interpreta piesa trimisa pe negativ orchestral pe suport digital. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere (grup vocal) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala. Fiecare concurent poate aduce pe scena orice sustinere artistica pe care o crede necesara (grup vocal, grup de acompaniament, dansatori).

Art.12. Festivalul National “Primavara incepe cu tine” Buzau editia II. se va desfasura Sambata 16 Mai 2015 incepand cu orele 10.30. Locatia evenimentului - Sala de spectacole a Consiliului Judetean Buzau. Programul va fi afisat in timp util pe site-ul oficial al evenimentului – www.asociatiamusicfactory.com

Capitolul V. - Juriul
Art.13. Juriul este compus din personalitati de marca ale muzicii usoare romanesti si internationale, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, redactori radio, Tv, directori case de discuri, personalitati culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonata de un Presedinte desemnat de organizatori. Participarea in juriu este remunerata prin conventii civile, cuantumul fiind stabilit in functie de etapa si bugetul fiecarei editii.

Capitolul VI. - Jurizarea  
Art.14. Criteriile de jurizare vor avea in vedere calitatile vocale, tehnica vocala, tehnica interpretativa, prezenta scenica, perspective de a avea o cariera in domeniu. Deciziile juriului sunt inapelabile.
Art.15. Juriul va acorda note de la 7 la 10, cu subunitatile 25/ 50/ 75
Art.16. Notarea concurentilor se va face de catre fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atat propriile formulare, cat si procesul verbal intocmit dupa determinarea exacta a castigatorilor. Castigatorul va fi desemnat concurentul care obtine cel mai bun punctaj in urma  cumulării notelor acordate de juriu.

Capitolul VII. – Premii  
Art.17. Se vor acorda: Marele Trofeu al Festivalului, Trofeele Pitic, Junior si Trofeul Adolescent
Art.18. Se va acorda la fiecare grupa de varsta Trofeul grupei
Art.19. Se vor acorda si Trofeul Asociatiei Culturale Music Factory
Art.20. Se va acorda la fiecare grupa de varsta  Locurile I. II. III. si Mentiuni
 Se acorda si premii speciale in funcţie de opţiunile presei, posturilor de televiziune si radio sau organizaţiilor de profil, susţinute de sponsori.
Art.21. Toti concurentii vor fi premiati.

Capitolul VIII. - Obligatiile participantilor
 * Sa respecte clauzele regulamentului festivalului.
 * Sa semneze declaratia de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator
 * Pe durata participarii in festival concurentilor/ parintilor/ profesorilor le este interzis sa contacteze membrii juriului.
 * Nesemnarea de către concurenti/ compozitori/ profesori/ reprezentanti legali şi a titularilor de drepturi asupra melodiei participante a declaratiei, constituie motiv de descalificare a concurentului si duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.
 * Orice abatere de la oricare dintre aceste obligatii duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.

Capitolul IX. - Obligatiile organizatorilor  
* Organizeaza, pune la dispozitie sala de spectacole, sonorizare.
* Asigura paza si protectia pe toata durata festivalului, inclusiv in timpul repetitiilor prin interzicerea accesului presei si a fotoreprterilor in culisele scenei, cu exceptia televiziunii care va asigura transmisia in direct a evenimentului.
* Asigura corectitudinea centralizarii voturilor pentru clasamentele finale.
* Asigura fondurile necesare premiilor acordate.
* Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, informând participanţii în timp util.

Capitolul X. - Dispozitii finale
* Organizarea festivalului/ concurs se realizeaza sub directa supraveghere si indrumare a organizatorilor in baza conventiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecaruia.
* Resursele financiare si materiale necesare festivalului/ concurs provin din
 - Contributii directe ale institutiilor partenere
 - Sponsorizari pe baza de contracte, constand in sume virate in contul festivalului/ concurs sau diverse obiecte si servicii (vouchere) preluate pe baza de proces verbal de predare – primire.
- Taxele de participare in concurs ale concurentilor.
* Organizarea preselectiei precum si acoperirea cheltuielilor acesteia se fac in colaborare cu principalii organizatori si autoritatile locale.
* Fiecare editie a festivalului/ concurs se bazeaza pe elaborarea unui proiect de venituri si cheltuieli realizat pana cel tarziu la sfarsitul unui an calendaristic aplicabil incepand cu primul trimestru al anului urmator.

Informatii suplimentare la secretariatul Festivalului: Tel. 0722.627.339/ 0767.216.893

JURIU
Oliver Popa – Tenor/ Presedintele juriului
Silvia Dumitrescu – Muzician
Florin Apostol – Muzician
Larisa Avram – Producator TVR
Liana Daniela Serban – Vicepresedinte Asociatia Culturala Music Factory

 

Autor A.Frangu 04 Mai 2015, 17:36 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii