Expozitie de paianjeni si scorpioni vii la Muzeul ”Grigore Antipa”, 26 februarie-5 iulie 2015

De A.Frangu 26 Februarie 2015, 00:22 Oferte

expozitie muzeu AntipaIncepând de joi, 26 februarie si pâna pe 5 iulie 2015 la Muzeul Național de Istorie Naturală ”Grigore Antipa” din Bucuresti poate fi vizitata o inedita expoziție de păianjeni și scorpioni vii, intitulată ”Țesături Periculoase”.

Sunt expuse peste 50 de specii printre care Văduva Neagră, Tarantula Mexicană sau Theraphosa blondi, cel mai mare păianjen din lume.

Dupa cum precizeaza comunicatul de presa dat publicitatii de Muzeul Antipa ”Intenția acestui proiect este să ofere o nouă perspectivă asupra comportamentului păianjenilor și să schimbe modul de raportare al publicului față de aceste specii destul de puțin cunoscute.

Cu ajutorul terariilor din sticlă, care permit o expunere în condiții de siguranță, ”Țesături periculoase” oferă o fascinantă incursiune în lumea acestor misterioase viețuitoare, punând la dispoziția vizitatorilor informații despre obiceiurile și principalele lor caracteristici, cum se adaptează ele la mediul înconjurător, rolul pe care-l joacă în ecosistem, precum și modul în care specialiștii le studiază.

Printre speciile prezente în această perioadă la Muzeu se numără:

- Latrodectus mactans, cunoscută și sub numele de ”Văduva neagră”, întâlnită în SUA, Mexic – America Centrală, este un specimen puternic veninos, care trăiește în medie 1-2 ani și se hrănește cu insecte.
-Theraphosa blondi e un specimen agresiv, ușor veninios. Îl putem întâlni în Guyana Franceză, Brazilia, Surinam, Venezuela; se hrănește cu insecte, rozătoare și reptile mici, trăind între 12 și 14 ani.
- Acanthoscurria geniculata, o tarantulă de culoare neagră, cu încheieturile picioarelor albe, pe care o întâlnim în Brazilia. Se hrănește cu greieri, șoareci, șopârle.
- Androctonus australis, întâlnit în Algeria, Ciad, Egipt, Libia, Mauritania, Somalia, Sudan, Tunisia, Arabia Saudită, Mali. Este un specimen agresiv, foarte veninos, cu o constituție masivă, activ în timpul nopții.
- Brachypelma albopilosa (specie periclitată, protejată prin convenția internațională CITES care reglementează comerțul cu specii de floră și faună periclitate), întâlnit în Costa Rica, Brazilia, Venezuela, Nicaragua, Mexic, Honduras, Panama și Guatemala. Este un specimen blând, lent, ușor de înmulțit, activ noaptea”.

Expozitia, deschisa în perioada 26 februarie - 5 iulie 2015, poate fi vizitata de marți până vineri între orele 10 - 18 (ultimul vizitator intră la ora 17) iar sâmbăta și duminica între 10 - 19 (ultimul vizitator intră la ora 18).

Biletul pentru un adult costa 15 lei.
Prețul unui bilet pentru copil/student/pensionar este de 10 lei iar copiii mai mici de 3 ani au gratuitate.

 

Autor A.Frangu 26 Februarie 2015, 00:22 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii