Furnizorul de energie electrica poate fi schimbat în orice zi calendaristica conform unui ordin al ANRE

De A.Frangu 22 Octombrie 2014, 22:41 Oferte

Ordinul ANRE nr. 105/2014 de aprobare a  Procedurii privind schimbarea furnizorului de energie electrică de către clientul final - aprobat de Comitetul de Reglementare al Autorităţii  Naţionale de Reglementare în Domeniul Energiei miercuri, 22 octombrie 2014 - aduce modificari în favoarea consumatorilor. 


Prin acest Ordin se armonizeaza regulile de schimbare a furnizorului aplicate în România cu legislaţia Uniunii Europene, se precizeaza în comunicatul ANRE dat publicitatii miercuri, 22 octombrie a.c.

”Dintre principalele modificări aduse în favoarea consumatorilor de Ordinul ANRE nr. 105/2014 față de vechea procedură menționăm:

- posibilitatea schimbării furnizorului în orice zi calendaristică
- scurtarea procesului de schimbare a furnizorului, creându-se condiţiile de încadrare în termenul de 21 de zile impus de Directiva 72/2009/CE pentru schimbarea furnizorului unui loc de consum
- dreptul clientului final de a denunţa unilateral contractul de furnizare, cu respectarea condiţiilor contractuale
- eliminarea posibilității suspendării procesului de schimbare a furnizorului de energie electrică, ca urmare a neachitării facturilor de energie electrică.
- prevederea explicită a faptului că procesul de schimbare a furnizorului este gratuit, fiind interzisă perceperea oricăror taxe sau tarife legate de parcurgerea etapelor specifice

Având în vedere importanța implementării prevederilor privind schimbarea furnizorului de energie electrică și impactul acestora asupra clienților finali, proiectul Procedurii aprobată astăzi a fost supus consultării publice (prin afișare la pagina de Internet a ANRE) în perioada decembrie 2013 – ianuarie 2014 și în perioada august-septembrie 2014 și ulterior dezbaterii în cadrul Consiliului consultativ al ANRE”

ANRE Direcţia comunicare, cooperare şi relaţia cu Parlamentul

 

Autor A.Frangu 22 Octombrie 2014, 22:41 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate