Concurs national „Cărţile poştale îţi arată lumea”

De Redactia 03 Aprilie 2015, 08:21 Oferte

Compania Naţională Poşta Română anunţă lansarea concursului naţional „Cărţile poştale îţi arată lumea”. Această competiţie presupune colecţionarea a cât mai multe cărţi poştale de către elevi pe toată perioada concursului (cu data poştei cuprinsă în perioada 1 aprilie – 14 septembrie 2015), premierea urmând să aibă loc la data de 9 octombrie 2015 – Ziua Mondială a Poştei.

Obiectivul acestei compeţii este acela de a stimula tinerii în a utiliza, ca mijloc de corespondenţă, corespondenţa clasică şi de a-i ajuta pe acestia să cunoască lumea prin intermediul imaginilor de pe cărţile poştale.

Premiile acordate câştigătorilor vor consta în vacanţe la mare, şi, respectiv, la munte în spaţiile de cazare ale Poştei Române, însoţiţi de parinţi şi fraţi, dacă este cazul, şi câte un pachet de rechizite.

Formularele de înscriere în concurs pot fi expediate la Oficiul Poştal Bucreşti 10, Căsuţa Poştală 110 până la data de 26 septembrie 2015 (data limită a poştei). Acest eveniment se află la cea de-a treia ediţie şi se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă intre 6 şi 18 ani.

Atât fişa cât şi regulementul concursului se regasesc pe site-ul companiei: www.posta-romana.ro

Regulamentul concursului:

Compania Naţională Poşta Română S.A. organizează, în perioada 1 aprilie – 9 octombrie 2015, concursul naţional „Cărţile poştale îţi arată lumea”, ediţia a III-a, concurs care se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani.

1. Tema: Acest concurs presupune colecţionarea a cât mai multor cărţi poştale primite de către copii, pe toată perioada concursului (cu data poştei cuprinsă în perioada 1 aprilie –14 septembrie 2015) şi are ca obiectiv stimularea copiilor de a utiliza, ca mijloc de comunicare, corespondenţa clasică şi de a-i ajuta pe aceştia să cunoască lumea prin intermediul imaginilor de pe cărţile poştale.
2. Organizatori: C.N. Poşta Română S.A.
3. Condiţii de participare: Concursul se adresează tinerilor cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani care se înscriu în concurs la una sau mai multe dintre cele 3 secţiuni descrise mai jos.
4. Secţiuni:
1.ROMÂNIA – Această secţiune presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cele mai multe localităţi din România;
2. EUROPA – Această secţiune presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cele mai multe ţări din Europa;
3.DIN LUMEA ÎNTREAGĂ – Această secţiune presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cele mai multe ţări din întreaga lume.
5. Etapele concursului:
- 1 aprilie – 14 septembrie - Colecţionarea cărţilor poştale primite cu data poştei
cuprinsă în perioada 1 aprilie – 14 septembrie 2015.
- 15 septembrie – 26 septembrie - completarea formularului de înscriere sub
îndrumarea obligatorie a unui cadru didactic care să confirme numărul de cărţi poştale colecţionate. Formularul se poate descărca de pe site-ul Poştei Române: www.postaromana.ro.
- Expedierea formularelor de înscriere în concurs până la data de 26 septembrie 2015 (data limită a poştei).
- 29 septembrie 2015 - Deschiderea plicurilor de către Comisia de jurizare în prezenţa membrilor juriului şi desemnarea câştigătorilor. Se va solicita câştigătorilor desemnaţi să expedieze colecţiile de cărţi poştale în vederea validării acestora.
- 29 septembrie – 3 octombrie 2015 - Sosirea coletelor cu colecţiile de cărţi poştale ale copiilor câştigători în vederea validării premiilor.
- 6 - 8 octombrie 2015– Deschiderea coletelor cu cărţile poştale de către Comisia de jurizare în prezenţa membrilor juriului şi validarea câştigătorilor.
- Anuntarea câştigătorilor va avea loc în data de 9 octombrie, cu ocazia Zilei Mondiale a POŞTEI.


6. Completarea şi expedierea fişelor de înscriere: Fişa de înscriere se descarcă de pe siteul Poştei Române: www.posta-romana.ro. În fişa de înscriere se va menţiona numărul de cărţi poştale colecţionate cu data poştei cuprinsă în perioada 1 aprilie – 14 septembrie 2015, precum şi secţiunea la care se doreşte înscrierea.
În cazul secţiunii ROMÂNIA, care presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cele mai multe localităţi din ROMÂNIA, se va menţiona şi numărul localităţilor din care s-au primit cărţi poştale.
În cazul secţiunii EUROPA, care presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cele mai multe ţări din Europa, se va menţiona şi numărul ţărilor din care s-au primit cărţi poştale.
În cazul secţiunii DIN LUMEA ÎNTREAGĂ, care presupune colecţionarea de cărţi poştale primite din cât mai multe ţări din întreaga lume, se va menţiona şi numărul ţărilor din care s-au primit cărţi poştale.
Nu este obligatorie participarea la toate secţiunile.

Înscrierea în concurs presupune ca toate cărţile poştale colecţionate să aibă acelaşi destinatar – copilul participant. Directorul unităţii de învăţământ de care aparţine concurentul confirmă prin semnătură că numărul cărţilor poştale colecţionate este conform cu datele înscrise în fişă.

ATENŢIE: Nu se acceptă fişe de înscriere fără menţionarea profesorului coordonator şi fără ştampila şi semnătura Directorului unităţii de învăţământ.

Expedierea formularelor de înscriere în concurs se realizează până la data de 26 septembrie 2015 (data limită a poştei). Formularul se expediază la următoarea adresă: Oficiul Poştal Bucureşti 10, Căsuţa poştală 110.
7. Primirea fişelor de înscriere: Fişele de înscriere vor fi recepţionate de secretarul Comisiei de jurizare şi prezentate juriului pe baza unui proces verbal.
8. Termenul de predare/primire a colecţiilor: Colecţiile, predate personal sau prin curier la adresa concursului, se vor primi până la data de 3 octombrie 2015, ora 16.00.
9. Jurizarea: Validarea câştigătorilor are loc pe 8 octombrie 2015, începând cu ora 12.00, rezultatele concursului urmând a fi făcute publice în data de 9 octombrie 2015.
10. Membri juriului: Jurizarea se efectuează de către un juriu constituit din reprezentanţi ai C.N. Poşta Română S.A.
11. Premii:
3 Premiul I (câte unul pentru fiecare secţiune): o vacanţă de 5 nopţi la mare în spaţiile de cazare ale CNPR pentru copilul câştigător însoţit de părinţi şi fraţi (dacă este cazul) şi un pachet de rechizite.
3 Premiul II (câte unul pentru fiecare secţiune): o vacanţă de 4 nopţi la munte în spaţiile de cazare ale CNPR pentru copilul câştigător însoţit de părinţi şi fraţi (dacă este cazul) şi un pachet de rechizite.
3 Premii III (câte unul pentru fiecare secţiune): o vacanţă de 2 nopţi la munte în spaţiile de cazare ale CNPR pentru copilul câştigător însoţit de părinţi şi fraţi (daca este cazul) şi un pachet de rechizite.
12. Returnarea colecţiilor: Colecţiile de cărţi poştale participante la expoziţie vor fi
returnate colecţionarilor până la data de 30 noiembrie 2015.

Biroul de Comunicare şi Relaţii Publice

 

Autor Redactia 03 Aprilie 2015, 08:21 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii