Motoare electrice trifazate - personalizate de către Braco

De Frimu Ghinea 01 Iulie 2020, 20:48 Oferte

motor electric trifazat

Trăim într-o lume în care motorul principal îl reprezintă tehnologia. Ne folosim de aceasta în toate domeniile de activitate tocmai pentru a ne ușura astfel munca. Atât de mult a avansat tehnologia, încât a pătruns până și în domenii la care munca manuală era baza până la un moment dat - așa cum este agricultura, spre exemplu.

În ceea ce privește motoarele electrice, putem afirma că acestea sunt piese fără de care nicio industrie automatizată nu ar putea funcționa în condiții optime. Acestea sunt practic niște dispozitive electromecanice ce au rolul de a transforma energia mecanică într-una electrică.

Motoarele electrice funcționează pe baza forțelor electromagnetice care acționează asupra unui conductor parcurs de curent electric și aflat în câmp magnetic.

Motoarele electrice trifazate

Motoarele electrice, în general, sunt alcătuite din două elemente: stator și rotor. Statorul este practic partea exterioară a motorului, cea fixă și e compusă din carcasă, borne de alimentare, armătură feromagnetică statorică și înfășurarea statorică. Rotorul este partea din interior a motorului, cea mobilă și e format dintr-un ax și o armătură rotorică ce are rolul de a susține înfășurarea rotorică.

Atunci când vorbim de acționări electrice de puteri mari și medii, cel mai utilizat motor este cel electric trifazat.

Cum se obține curentul electric trifazat? Bobinele ce se află în interiorul statorului se suprapun condensat și formează un unghi electric de 120 de grade. Atunci când bobina principală a statorului e conectată la sursa de curent alternativ trifazat, în interiorul motorului se formează un câmp magnetic rotativ cu viteză sincronă.

Braco M.E.S. - motoare electrice pentru toate tipurile de aplicații industriale

Cu o experiență de peste 24 de ani în domeniul vânzărilor de motoare electrice, Braco M.E.S. ocupă o poziție de top pe această nișă datorită calității produselor pe care le comercializează, certificate conform standardelor în vigoare. Lucrând cu furnizori de încredere din Uniunea Europeană, Braco deține un stoc impresionant de motoare electrice ce pot fi livrate imediat către clienți.

Braco deține chiar și un service în cadrul căruia sunt realizate lucrări de bobinaj și prelucrări mecanice. Așadar, nu comercializează doar motoare electrice în variante standard, ci poate interveni asupra acestora pentru a le adapta conform nevoilor și cerințelor clienților. Fiecare motor este testat în service pe un banc de probă înainte de a fi pus la vânzare.

Braco M.E.S. aduce în atenția publicului 4 tipuri de motoare trifazate in Bragadiru: cu tălpi B3, cu flanșă mare B5, cu flanșă mică B14 și cu talpă și flanșă B35.

Dupa cum am menționat anterior, Braco poate interveni asupra motoarelor electrice trifazate standard și poate aduce modificări precum:

  • Clasa de izolație H;
  • Protecție ridicată la praf IP65;
  • Protecție mare la umiditate IP56;
  • Motoare electrice cu frana electromagnetica;
  • Dimensiuni speciale de flanșă sau ax;
  • Motoare cu două sau trei turații;
  • Adaptare la temperaturi de peste 40°C;
  • Ventilație exterioară pentru acționări cu convertizoare de frecvență.

Altfel spus, cele necesare pentru ca motoarele să poată fi folosite la aplicații speciale.  Așadar, pentru cei interesați de motoare electrice trifazate, regăsesc detalii pe site-ul oficial al magazinului Braco M.E.S.

 

Autor Frimu Ghinea 01 Iulie 2020, 20:48 Oferte
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii