Vitamina B7
Vitamina B7 intervine în metabolismul proteinelor, lipidelor şi glucidelor, contribuie la funcţionarea normală a pielii şi a mucoaselor, combate stările de oboseală etc. Acţiunea benefică a biotinei sporeşte prin asociere cu vitaminele A, B2, B3 şi B6, fiind diminuată în cazul consumului de alcool.
Necesarul zilnic de biotină este de 0,20-0,25 mg. Biotina poate fi sintetizată de bacteriile intestinale. Hipovitaminoza B7 se manifestă prin paloarea pielii şi a mucoaselor, putând fi însoţită şi de anemie, astenie, somnolenţă, anorexie, dureri musculare, depresii, alopecie, eczeme şi alte dermatoze etc.
Consumul sporit de biotină este indicat în unele afecţiuni ale pielii (dermatite, eczeme, seboree), oprirea sau încetinirea creşterii părului şi albirea prematură a acestuia, alopecie, precum şi în stări depresive, de oboseală, dureri musculare, senzaţie de frică etc.
Vitamina B7 poate fi întâlnită în: cartofi, drojdia de bere, fasolea uscată, orezul nedecorticat, nucile, morcovii, roşiile, spanacul, varza, conopida, carnea de pasăre, mierea, peştele, slănina afumată etc. Aici trebuie menţionat şi aspectul că albuşul de ou, în stare crudă, se comportă ca antivita-mină, împiedicându-i absorbţia şi neutra-lizând-o pe cea existentă în organism, inconvenient care dispare în urma aplicării tratamentului termic.
Necesarul zilnic de biotină este de 0,20-0,25 mg. Biotina poate fi sintetizată de bacteriile intestinale. Hipovitaminoza B7 se manifestă prin paloarea pielii şi a mucoaselor, putând fi însoţită şi de anemie, astenie, somnolenţă, anorexie, dureri musculare, depresii, alopecie, eczeme şi alte dermatoze etc.
Consumul sporit de biotină este indicat în unele afecţiuni ale pielii (dermatite, eczeme, seboree), oprirea sau încetinirea creşterii părului şi albirea prematură a acestuia, alopecie, precum şi în stări depresive, de oboseală, dureri musculare, senzaţie de frică etc.
Vitamina B7 poate fi întâlnită în: cartofi, drojdia de bere, fasolea uscată, orezul nedecorticat, nucile, morcovii, roşiile, spanacul, varza, conopida, carnea de pasăre, mierea, peştele, slănina afumată etc. Aici trebuie menţionat şi aspectul că albuşul de ou, în stare crudă, se comportă ca antivita-mină, împiedicându-i absorbţia şi neutra-lizând-o pe cea existentă în organism, inconvenient care dispare în urma aplicării tratamentului termic.
Scrie un comentariu
Comentarii
Vezi toate comentariile
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu