Usturoiul - aliment si medicament

De Alexandrina Iordache 10 Martie 2012, 17:43 Naturiste
Cunoscut inca din antichitate, usturoiul era folosit de egipteni si de alte popoare antice drept moneda de schimb. El era folosit de catre greci pentru proprietatile lui laxative, legiunile romane il foloseau impotriva bolilor contagioase, chinezii pentru calitatile lui de reglare a tensiunii arteriale, fenicienii impotriva parazitilor intestinali iar indienii in tratarea leprei.

Folosit ca aliment, dar si ca tratament, usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu, dar si de seleniu organic, vital in prevenirea bolilor de inima si a numeroase forme de cancer. Datorita continutului bogat in mangan, zinc, seleniu, germaniu, vitaminele A si B, usturoiul este un antioxidant foarte puternic si intareste sistemul imunitar.

Studiile efectuate de oameni de stiinta au demonstrat puterea antinfectioasa a usturoiului. Este recomandat in tratarea bolilor de inima, dar si a asteniilor de primavara. Are abilitatea de a regla tensiunea - pe cea mare o scade, iar pe cea mica o creste si de a impiedica formarea cheagurilor.

Durerile de picioare cauzate de circulatia proasta pot fi ameliorate cu usturoi. Insomnia poate fi vindecata consumand seara, inainte de culcare, o cantitate mare de usturoi, iar durerile de coloana se pot calma daca se aplica pe locul dureros cataplasme cu usturoi; cand apare o usoara senzatie de arsura, se inlatura si se infasoara locul pentru a se mentine caldura cat mai mult.

Dar usturoi se poate folosi si sub forma de mujdei, fiertura cu lapte impotriva viermilor intestinali si a afectiunilor bronhice, sirop de usturoi, macerat in alcool sau cataplasme.

Sunt si obiceiuri populare legate de usturoi cum ar fi: amulete pentru deochi sau de Sf. Andrei se ung ferestrele si usile cu usturoi pentru a pazi locuinta de lucruri rele

 

Autor Alexandrina Iordache 10 Martie 2012, 17:43 Naturiste
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate