Sirop din muguri de brad

De Alexandrina Iordache 03 Mai 2012, 16:41 Naturiste
Ingrediente:
muguri de brad
zahar
apa
flori de salcam, menta, cimbrisor
apa

Cum procedam:
1 kg muguri de brad se fierb timp de o ora cu 2,2 litri de apa.
Dupa ce se dau jos de pe foc se adauga florile de salcam, menta si cimbrisorul si se lasa la infuzat 24 de ore.

Dupa 24 de ore se strecoara continutul prin sita deasa sau tifon pus in doua. Se masoara cantitatea de zeama ramasa si la 1 litru de zeama de adauga 1,2 kg zahar si se pun din nou la fiert. Se fierb pana se formeaza un sirop gros. Se adauga, cand fierberea este aproape gata, zeama de la o lamaie.

Se toarna in sticle inchise ermetic.
Siropul de brad, folosit ca atare, este foarte bun pentru durerile in gat.
El poate fi consumat diluat cu apa plata sau minerala, dupa gust.


 

Autor Alexandrina Iordache 03 Mai 2012, 16:41 Naturiste
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate