Sirop din muguri de brad
Ingrediente:
muguri de brad
zahar
apa
flori de salcam, menta, cimbrisor
apa
Cum procedam:
1 kg muguri de brad se fierb timp de o ora cu 2,2 litri de apa.
Dupa ce se dau jos de pe foc se adauga florile de salcam, menta si cimbrisorul si se lasa la infuzat 24 de ore.
Dupa 24 de ore se strecoara continutul prin sita deasa sau tifon pus in doua. Se masoara cantitatea de zeama ramasa si la 1 litru de zeama de adauga 1,2 kg zahar si se pun din nou la fiert. Se fierb pana se formeaza un sirop gros. Se adauga, cand fierberea este aproape gata, zeama de la o lamaie.
Se toarna in sticle inchise ermetic.
Siropul de brad, folosit ca atare, este foarte bun pentru durerile in gat.
El poate fi consumat diluat cu apa plata sau minerala, dupa gust.
muguri de brad
zahar
apa
flori de salcam, menta, cimbrisor
apa
Cum procedam:
1 kg muguri de brad se fierb timp de o ora cu 2,2 litri de apa.
Dupa ce se dau jos de pe foc se adauga florile de salcam, menta si cimbrisorul si se lasa la infuzat 24 de ore.
Dupa 24 de ore se strecoara continutul prin sita deasa sau tifon pus in doua. Se masoara cantitatea de zeama ramasa si la 1 litru de zeama de adauga 1,2 kg zahar si se pun din nou la fiert. Se fierb pana se formeaza un sirop gros. Se adauga, cand fierberea este aproape gata, zeama de la o lamaie.
Se toarna in sticle inchise ermetic.
Siropul de brad, folosit ca atare, este foarte bun pentru durerile in gat.
El poate fi consumat diluat cu apa plata sau minerala, dupa gust.
Scrie un comentariu
Comentarii
Vezi toate comentariile
Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.
Scrie un comentariu