Regimul vegetarian ar putea fi rau pentru inima

De AGERPRES 02 Martie 2011, 23:13 Naturiste
Într-un studiu realizat recent de cercetatori chinezi se arata ca regimul vegetarian ar putea creste riscurile unor boli cardiovasculare, ca si formarea de cheaguri de sânge, scrie site-ul maxisciences.com.

Regimul vegetarian se caracterizeaza prin refuzul de a consuma carne, peste si orice produs de origine animala, cum ar fi laptele, brânza si ouale. Printre avantajele acestui tip de alimentatie se mentioneaza satisfactia de a respecta drepturile animalelor, prevenirea obezitatii, a diabetului si a tulburarilor cardiovasculare. Se pare ca acest ultim avantaj nu mai sta în picioare, conform studiului realizat de cercetatori chinezi, care arata ca, dimpotriva, regimul vegetarian ar putea creste riscul de a dezvolta astfel de boli.

Ca sa ajunga la aceasta concluzie, cercetatorii s-au bazat pe mai multe articole publicate în ultimii 30 de ani, informeaza cotidianul Le Parisien. Ei au demonstrat ca vegetarienii sunt înclinati sa aiba o cantitate importanta de homocisteina în sânge - este un aminoacid implicat adesea în bolile coronariene. În plus, cei care adopta un stfel de regim au multe carente, îndeosebi de vitamina B12, omega-3, fier si zinc, elemente importante în prevenirea bolilor cardiovasculare


 

Autor AGERPRES 02 Martie 2011, 23:13 Naturiste
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate