Merele ajuta atat inima cat si la slabit

De Alexandrina Iordache 11 Noiembrie 2011, 17:59 Naturiste
Marul are o actiune benefica asupra nivelului colesterolului. Cercetatorii spun ca un mar pe zi contribuie la scaderea colesterolului ‘rau’ si la cresterea usoara a colesterolului ‘bun’. Marul este excelent pentru sanatatea cardiovasculara.

Cercetatorii de la Universitatea Florida au aratat ca s-au efectuat studii pe un grup de 160 de femei, cu vârste cuprinse între 45 si 65 de ani: jumatate au mâncat zilnic,timp de un an, 75 g de mere uscate si cealalta jumatate, 75 g de prune, tot un an. Rezultatele au scos în evidenta schimbari incredibile la femeile care au mâncat mere,arata dr Arjmandi, coordonator al studiului.

Acestea au înregistrat o scadere de 23% a nivelului colesterolului ‘rau’, o crestere de 4% a nivelului erolului ‘bun’ si o micsorare semnificativa a producerii anumitor molecule inflamatorii.

S-a remarcat, de asemenea, faptul ca suplimentul de calorii adus de mere a condus la pierderea greutatii,în medie, cu peste 3 kg pe an,ceea ce constituie un avantaj în plus, arata dr Arjmandi.


 

Autor Alexandrina Iordache 11 Noiembrie 2011, 17:59 Naturiste
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate