Euroscepticismul ca delict de opinie!

De Cezar A. Mihalache 06 Ianuarie 2014, 09:22 Natiunea
Principala deficiență de logică a PSD-ului este aceea că nu poate guverna decât într-o majoritate absolută. O majoritate cumpărată, racolată sau chiar impusă forțat prin procedeele șantajului politic. Și nu știe să rămână în vârf decât prin încălcarea grosolană a celor mai elementare norme specifice statului de drept. Dar, PSD-ului nu îi mai ajunge guvernarea din țară. Acum are tupeul „externalizării” procedeelor lui macabre de conduită „politică” și guvernare în spațiul UE. Și are tupeul de a da instrucțiuni Europei despre felul europarlamentarilor pe care ar trebui să-i trimită în Parlamentul European statele membre!

După principiul „Hoțul strigă hoții!”, PSD-ul, cel ce a sfidat UE în cel mai grosolan mod cu putință, PSD-ul prin ai cărui lideri au fost aduse josnice acuzații și expediate ironii cu aer de mahala la adresa mai marilor UE, PSD-ul care a încercat să transforme România, ca stat membru UE, în poarta de acces a intereselor comerciale chineze în Europa, PSD-ul care a dat jos steagul UE pentru a face pe plac premierului chinez, vine acum și, de la înălțimea unui tupeu al majorității absolute, dă indicații cu nuanțe de directivă: „E imperativ să nu fie aleşi eurodeputaţi care sunt împotriva UE”.

Este ceea ce clamează, prin vocea preşedintelui PSD Bruxelles, Dan Luca, partidul de guvernământ. Acel PSD care, tocmai pentru felul în care a „colaborat” cu Uniunea Europeană, pentru modul în care a periclitat interesele familiei europene, negociind în stânga și în dreapta, peste obligațiile și valorile la care ne-am raportat prin intrarea în UE, ar trebui dat la o parte de români la alegerile europarlamentare, are tupeul totuși de a cere Europei, să nu mai permită „alegerea unor eurodeputaţi care sunt împotriva UE”.

Este jignirea supremă adusă libertății de opinie. Dar nu este surprinzător pentru un partid care, în țară, își menține grosolana anomalie electorală prin încălcarea normelor statului de drept și prin atingeri aduse libertății de exprimare.

Or, într-o megalomanie expansivă, liderii PSD își închipuie că majoritatea parlamentară europeană ar trebui să funcționeze prin aceleași croșee aduse libertăților cetățenești. Căci, asta reflectă solicitarea pesedistului (varză) „de Bruxelles”: instigarea la sancționarea opiniilor contrare. PSD își închipuie o Europă politică reconturată prin mecanismul prin care își asigură, ca partid de guvernământ, majortatea absolută în Parlamentul României. Mai exact, prin darea în lături a acelora care au opinii potrivnice, inclusiv prin incriminarea opiniilor.

Obișnuit dară cu supramajoritatea din parlamentul național, PSD, „externalizat”, apreciază drept catastrofală posibilitatea ca, după alegerile din mai, „25 la sută din Parlamentul European să fie dominat de eurosceptici”. Iar în mod fățiș, cel mai mare partid al unui stat democratic, nu mai vrea eurodeputati care au „o retorică anti-UE”. Dar nu pentru că ar fi conștient că dezastrul economic în care au fost aduși românii va genera poate cel mai mare procent al euroscepticismului, ci, pur și simplu, Luca-PSD consideră euroscepticismul ca fiind apanajul partidelor anti-sistem, nefiind nimic nou în faptul că în Romania, parte al mecanismului de intoxicare-manipulare, euroscepticismul este prezentat de principalele partide ca fiind intolerabil și inacceptabil, asociat adesea cu „anarhismul”, „fascismul” sau chiar „filorusismul”!

Deși, în mod evident, iar aceasta este realitatea în întreaga Europă, euroscepticismul nu este totuna cu anti-europenismul! Ci, mai degrabă, trebuie privit ca un „eurorealism” și, mai ales, o căutare după o altă Europă. Mai ales că euroscepticismul s-a insinuat și în rândul marilor puteri europene, inclusiv în Germania, în special din cauza contribuțiilor financiare generoase ale acestora la proiectul european, dar care nu au dat rezultatele scontate (vezi cazul Greciei).

Dar acestea sunt nuanțe prea fine pentru un partid grosolan. De aceea, preşedintele PSD Bruxelles, Dan Luca, își permite să ceară (!) partidelor tradiţionale din UE şi liderilor politici să apere proiectul european pentru a nu se ajunge în situția ca, după alegerile din mai, un sfert din Parlamentul European să fie reprezentat „de eurodeputaţi care susţin o retorică anti-UE”.

 

Autor Cezar A. Mihalache 06 Ianuarie 2014, 09:22 Natiunea
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii