Ce e plumb ca plumbul cade!

De Cezar A. Mihalache 05 Octombrie 2014, 18:18 Natiunea
Știrea ar trebui să facă înconjurul țării… Sau măcar al bisericilor. De trei ori, eventual târâș, cât să vină și binecuvântarea de la popi. Căci vestea este cu adevărat nemaiauzită: prin onor grija guvernului, secțiunea pompe funebre de plumb pentru viitorul țării, pensionarii vor putea accesa… fonduri europene. Culmea, încă în viața lor de aici! Că o să le plătească urmașii, când ei vor fi scăpat de iadul guvernanților, e partea a doua. Sau, poate, esența!

Or, pensionarii au suficiente motive să acceseze fonduri europene, nu-i așa?! Pentru medicamente, cârje, alimente… Ce ajutor reciproc în mult prea depășita formulă „vintage” de tip CAR?! Noua casă de îndatorare a seniorilor țării se va regăsi în fondurile europene pentru pensionari. Eventual pe categorii de vârstă! Sau, mai bine, pe rest de AMR în această lume! Și nu este o țară minunată, așijderea conducerea ei mult prea mult timp… „vremelnică”, aceea în care pensionarii vor putea accesa fonduri europene pentru a-și confecționa, singuri, coșciuge și cruci?

Vestea a căzut, cum altfel?!, prelinsă din tiparul populismului cu litere de Plumb, ministrul litograf al minciunilor guvernamentale găsind și explicația necesară: „pensionarii vor putea face pâine pentru alți pensionari”. Superbă găselniță, nu?! Mai ales într-o țară în care salariații au și pierdut numărul pensionarilor pe care îi „susțin”. (De fapt, susțin guvernarea unui mamut cu picioare de lut și creier organizatoric de plumb!). Așa că, după ce a pitrocit ce a pitrocit, ministăreasa de la Muncă (dar de tinerii când vă mai ocupați, doamnă?) a identificat cheia ieșirii din blocajul în care va fi ajuns țara după ce salariații vor fi depășit, cât de curând, numărul maxim de pensionarii pe care îi pot „susține”.

Prin urmare, noul „masterplan” al asigurărilor sociale este acela în care pensionarii vor ajunge să susțină, la rândul lor, câte un pensionar! Pentru început, doar unul! Căci, în ritm alert, statisticile se vor umfla cu încă alți cinci-șase pensionari, ba, poate și un supliment de câțiva tineri rămași șomeri neindemnizați și care vor aduce și ei pe capul pensionarului inițial seniorii pe care îi susțineau când încă mai erau în câmpul muncii. Abia atunci să vezi statistici!

Dar poate ar fi vremea ca d-na ministru, care și-a făcut deja mult prea mult de lucru pe seama pensionarilor, să dea un exemplu personal. Să se pensioneze, eventual anticipat, să fie dânsa primul pensionar al țării care accesează fulminantul program de fonduri europene! Și măcar să ajungă dânsa să susțină, nu alți pensionari, ci parte din salariile celor ce îi sunt azi colegi de guvern. Ori măcar leafa șefului care îi ghidează populismul mitoman!

În rest, noua speranță european-economică a țării, pensionarii, ar putea să se organizeze nu doar în „confederații care să facă pâine pentru alți pensionari” (!), ci și în structuri juridice pentru construcția în regim privat/concesionar (că oricum le-au fost amanetate și concesionate bătrânețile!) de autostrăzi. De restul de autostrăzi pentru care guvernanții nu mai au nici măcar carioci…

 

Autor Cezar A. Mihalache 05 Octombrie 2014, 18:18 Natiunea
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii