Festivitate de Ziua Politiei Române la IPJ Braila

De IPJ Braila 25 Martie 2015, 20:54 Monitorul

ziua Politiei RomaneAnul acesta, se împlinesc 193 de ani de când domnitorul pământean Grigore Dimitrie Ghica- cunoscut de istorici şi cu numele Grigore al IV-lea Ghica, domnitor al Ţării Româneşti între anii 1822 şi 1828, al cărui fiu, Dimitrie, a fost prefect al Poliţiei Capitalei- a înmânat agăi Mihăiţă Filipescu, în cadrul unei ceremonii desfăşurate la Bucureşti, primul drapel al Agiei.

Prin importanţa şi semnificaţiile sale, evenimentul consemnat în anul 1822 constituie un moment de referinţă în istoria Poliţiei Române.

Înmânarea acestui steag al Agiei a legalizat funcţionarea instituţiei Poliţiei Române.

Astăzi (25 martie 2015 - n.r.), la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, în cadrul unei şedinţe festive, prilejuită de sărbătorirea Zilei Poliţiei Române, au fost avansaţi în gradul profesional următor, la termen, 19 ofiţeri şi 64 de agenţi de poliţie şi, înaintea îndeplinirii stagiului minim, doi ofiţeri şi 7 agenţi de poliţie.

Prin Dispoziţie a Inspectoratului General al Poliţiei Române, agent şef adjunct de poliţie Ciudin Emil, din cadrul Biroului de Ordine Publică, se recompensează cu mulţumiri scrise pentru modul prin care s-a evidenţiat cu merite în îndeplinirea atribuţiilor de tutore profesional, pe timpul stagiului de practică al elevilor din şcolile de agenţi defestivitate IPJ Braila poliţie.

De asemenea, prin dispoziţie a domnului inspector-şef, comisar şef de poliţie dr. Chivu Cătălin, au fost acordate 74 de mulţumiri scrise poliţiştilor care au avut rezultate deosebite în activitatea profesională, pe parcursul anului 2014, iar Corpul Naţional al Poliţiştilor a acordat 5 diplome de excelenţă, poliţiştilor din cadrul Consiliului Teritorial al I.P.J. Brăila.

La final, au fost înmânate medalii şi diplome sportivilor care au participat şi câştigat locuri pe podium la concursurile de şah, tenis de masă şi de câmp şi fotbal-tenis, susţinute în perioada anterioară acestei zile.

LA MULȚI ANI, TUTUROR POLIȚIȘTILOR!

 

Autor IPJ Braila 25 Martie 2015, 20:54 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii