Ziua fortelor terestre - 23 aprilie 2015

De Redactia 19 Aprilie 2015, 17:06 Monitorul

militariÎn perioada 21 – 23 aprilie, la nivelul garnizoanei Brãila, vor avea loc manifestãri dedicate sãrbãtoririi Zilei Fortelor Terestre. Avându-l drept patron spiritual crestinesc pe Sfântul Mare Mucenic Gheorghe - Purtãtorul de Biruintã, Fortele Terestre se constituie în cea mai reprezentativã categorie de forte din Armata României, care a avut o contributie decisivã în obtinerea victoriilor pe câmpul de luptã.

Garnizoana Brãila, alãturi de celelalte garnizoane din țarã, îi va sãrbãtori, la 23 aprilie, pe militarii din Forțe Terestre si, cu acest prilej, aduce la cunoștința concetãțenilor principalele activitãți organizate.

Începând cu data de 21 aprilie, cadre militare, gradați voluntari și personal civil din structurile militare ale garnizoanei Brãila demareazã campania de donare de sânge, continuare a inițiativei din anul precedent - „Sacrificiul impune respect”.

Prin aceastã campanie, militarii brãileni doresc sã conștientizeze publicul asupra nevoii de respect și prețuire care se cuvin veteranilor, rãniților, invalizilor și urmașilor celor decedați ca urmare a participãrii la acțiuni militare, precum și sã promoveze voluntariatul și creșterea coeziunii sociale în jurul unor proiecte care vizeazã valori fundamentale ale statului.

Pe data de 23 aprilie, începând cu ora 08.00 la capela militarã „Sfinții Martiri Brâncoveni” are loc liturghia Sfântului Mare Mucenic Gheorghe, Purtãtorul de Biruințã, și de la ora 09:45, în Piața Independenței, se va desfãșura ceremonia militarã dedicatã Zilei Forțelor Terestre.

Activitãțile organizate în data de 23 aprilie vor continua la Biblioteca Județeanã „Panait Istrati”, de la ora 14.45, cu vernisajul expoziției organizate de Cercul Militar Brãila cu tema „Forțele Terestre prezintã onorul”.

În cadrul manifestãrii vor fi prezentate standuri tematice de cãtre Brigada 10 Geniu „Dunãrea de Jos”, Batalionul 72 Geniu „Matei Basarab”, Batalionul 528 Cercetare „Vlad Þepeº”, numismaticã de cãtre locotenent-colonelul în rezervã Ionel Teodorescu precum și picturã de icoane, avându-l ca autor pe plutonierul adjutant Daniel Trandafir.

Evenimentul se va încheia cu un program instrumental muzical susținut de
Muzia Militarã a garnizoanei Brãila, dirijor colonelul Petrea Gogu.

Cu ocazia sãrbãtoririi Zilei Forțelor Terestre, militarii Brigãzii 10 Geniu „Dunãrea de jos”, prin activitãțile și acțiunile întreprinse la nivelul garnizoanei, doresc sã aducã un omagiu înaintașilor și sã asigure comunitatea localã cã, așa cum au fãcut-o de fiecare datã, vor rãspunde prezent ori de câte ori va fi nevoie de ei.

Ofițer de relații publice/ Brigada 10 Geniu
Maior Popa George

 

Autor Redactia 19 Aprilie 2015, 17:06 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii