Sarbatorirea Zilei Nationale la Braila

De Alexandrina Iordache 29 Noiembrie 2011, 23:21 Monitorul
Ca in fiecare an Braila se pregateste pentru a sarbatori Ziua Nationala, dar si pe patronul spiritual al orasului, Sf. Nicolae. Vom avea o saptamana de evenimente desfasurate, in principal, la Teatrul Maria Filotti cat si pe Faleza Dunarii.Manifestarile vor incepe in data de 1 Decembrie, ora 10,00 la Casa Tineretului si vor cuprinde un program de muzica de fanfara, unul de muzica populara si vor continua cu depunere de flori la statuia Ecaterinei Teodoroiu.

Eusebiu Stefanescu si Dorel Visan vor sustine un recital de poezie dupa ora 19.00 la Teatrul Maria Filotti, dupa oferirea premiilor Asociatiei Diallog.

Pe 2 Decembrie Teatrul Maria Filotti va fi gazda lansarii a doua carti; "Copilul Dunarii" de Doina Popescu si "Inelul de aur - povestea iubirii dintre Enescu si Maria Cantacuzino" de Ion Topolog, iar la ora 19.00 este programat spectacolul simfonic sustinut de Orchestra de camera "Darclee", dirijor Vincent Gruger. De asemenea, corul "Armonia" va sustine un concert incepand cu ora 20.00.

Pe faleza se va organiza Targul de traditii populare si culinare, incepand cu ora 10.00, in ziua de 3 decembrie a.c. Faleza Dunarii va fi si gazda unui spectacol de muzica populara sustinut de elevii Scolii de Arte "Vespasian Lungu", dar si a unui spectacol cu muzica populara a comunitatilor din Braila.

Primaria va premia, pe 4 decembrie, la Teatrul Maria Filotti, cuplurile care au petrecut alaturi, la bine si la rau, peste 50 de ani de casatorie.

Nu au fost uitate nici persoanele private de libertate. Ele se vor bucura de un moment pios in data de 4 decembrie cand moastele Sf. Nicolae vor fi duse la Penitenciar.

Incepand cu ora 16.00, in cadrul procesiunii "Calatori pe cararile sfintilor", moastele Sf. Nicolae vor fi plimbate de la Biserica Sf. Arhangheli din cetru la Biserica Sf. Nicolae, str. Ana Aslan.

Ca in fiecare an, brailenii sunt asteptati la evenimentele organizate pentru a petrece, la un mic si o bere. Autoritatile si nu numai, ar trebui sa nu-i uite insa si pe cei mai putin norocosi, batranii si saracii orasului.

 

Autor Alexandrina Iordache 29 Noiembrie 2011, 23:21 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate