Politistii braileni atentioneaza: Nu va mai lasati inselati

De Frimu Ghinea 01 Aprilie 2013, 13:10 Monitorul
Politistii brailenii atentioneaza ca infractorii care actioneaza prin "metoda accidentului" continua sa faca victime in randul cetatenilor. Speculand starea emotionala a victimelor reuşesc să înşele cu sume mari de bani persoanele naive şi slab informate.

Acestia isi aleg victimele din randul persoanelor despre care ştiu că au o stare materială bună, au copii sau nepoţi cu venituri mari şi exploatează partea afectivă cerandu-le sume de bani pentru a le scapa rudele de inchisoare pentru un accident in care ar fi fost implicate.

În astfel de situaţii, pe lângă faptul că este vorba despre o înşelătorie grosolană, fapta poate fi catalogată şi ca un act de corupţie sau complicitate la corupţie.

Pentru prevenirea unor astfel de situaţii, poliţiştii recomandă cetăţenilor:

- să verifice dacă ruda în cauză a fost implicată într-un eveniment rutier (să ceară  date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla acesta şi să sune pentru confirmare).
În astfel de situaţii reprezentanţii Poliţiei sau ai Parchetului nu reţin telefoanele mobile;

- dacă sunt contactaţi de un „binevoitor” care îi apelează în numele unei rude apropiate şi nu a putut fi verificată veridicitatea informaţiilor, să solicite acestuia o întâlnire directă şi să anunţe poliţia la numărul de urgenţă 112, pentru a i se acorda sprijin;

- să fie atenţi la persoanele cu care intră în contact pe stradă, în jurul blocului, aparent întâmplător. Este posibil ca acestea să îi urmărească, să încerce să se împrietenească cu ei şi să afle detalii despre familie sau vecini;

- să nu primească în locuinţă persoane care pretind că sunt de la diferite societăţi comerciale (de furnizare a unor servicii, firme de curierat etc.) decât după ce au verificat actul de identitate şi legitimaţia de serviciu. Să nu  le furnizeze  acestora informaţii despre membrii familiei sau despre vecini;
 
- să sesizeze faptele de corupţie la numărul de telefon gratuit 0800 806 8006, în cazul în care vă sunt solicitate sume de bani pentru a urgenta, împiedica sau schimba cursul soluţionării legale a unui incident, eveniment sau accident.


 

Autor Frimu Ghinea 01 Aprilie 2013, 13:10 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate