Ora Pamântului sarbatorita la Braila - program

De A.Frangu 26 Martie 2015, 23:42 Monitorul

Platou primaria BrailaLa nivel international, în ultima sâmbătă a lunii martie a fiecărui an, este organizat evenimentul Ora Pamântului care are ca scop sensibilizarea utilizatorilor de energie electrică față de problema dioxidului de carbon emis în atmosferă la producerea energiei electrice. Ora Pământului constă în stingerea luminii și oprirea aparatelor electrocasnice neesențiale timp de o oră, în mod voluntar, atât de către consumatorii individuali cât și de către instituții și unități economice.

Sâmbata, 28 martie 2015, în Braila, de Ora Pamântului, în intervalul orar 20.30 - 21.30, iluminatul public din zona Catedrala ”Nașterea Domnului” - Calea Călărașilor - Primăria Municipiului Brăila, va fi întrerupt, inclusiv iluminatul din perimetrul instituțiilor din zonă.

In intervalul orar 19,00 - 21,30, pe platoul Piata Independentei si în parcarea Primariei municipiului Braila vor fi organizate mai multe evenimente dedicate Orei Pamântului.

Programul manifestarii Ora Pamântului comunicat de Primaria Braila:
- data organizarii 28 martie 2015, între orele 19,00 - 21,30
- Loc desfasurare: Platoul Piata Independentei si parcarea auto Primaria Braila

18.30 -19.00
- Intâlnirea organizatorilor cu participantii la eveniment


19.00 -19.30
- Program artistic FOLK sustinut de artisti ai Casei de Cultură a Municipiului Brăila pe Platoul PMB

Pe durata desfășurării programului artistic, se va scrie ”Ora pământului, Brăila, 2015”, ”Vrem Brăila capitală europeană a culturii în 2021”, ”ceasuri” în jurul celor două fântâni de pe platou (unul va simboliza ora 20.30, ora la care se vor stinge luminile, iar cel de-al doilea ceas va indica ora 21.30, ora la care luminile vor fi reaprinse),  formate din borcanele pictate de unitățile de învățământ folosite pe post de candelă;

Se se vor promova  momentele următoare din program:

Împărțirea stegulețelor și a pliantelor:
Reprezentanți ai O.N.G. Cercetașii României-Filiala Brăila și elevi din cadrul Consiliului Județean al Elevilor vor împărți pliante și stegulețe pe Calea Călărașilor, cu 2 ore înainte de desfășurarea evenimentului.

Materialele vor avea lipită o bandă fluorescentă, simbol al Orei Pământului precum și simbolul Proiectului ”Brăila - Capitală Europeană a Culturii 2021”.

Ateliere de creație
O.N.G. Cercetașii  României-Filiala Brăila va organiza ateliere de creatie în parcare Primariei Braila care vor fi delimitate cu ajutorul unui număr de 2 panouri legate cu sfoară ce vor avea afișate poze și însemne ale cercetașilor, inclusiv pe sfoară.

În cadrul atelierelor:
1. se vor materializa imagini simbolice ale evenimentului ”Ora Pământului” din materiale reciclabile (capace de pet-uri),
2. se va trage la țintă cu ajutorul cornetelor, cu bucăți de hârtie reciclabilă           3. se vor trasa cercuri, în care se vor arunca avioane de hârtie

O piramidă din materiale reciclabile, cu mesaje despre protejarea pământului, va fi realizata de elevii Liceului de Arte ”H.Darclee” pe Platou PMB  

19.35
Moment artistic Liceul de Arte ”H.Darclee” și Școala V. Alecsandri
- Alina Trifu - tobe
- Dans, proiecții umbre micuțe balerine
- Muzică ușoară, program sustinut de elevi ai Școlii V.Alecsandri

21.00
Flash Mob pe tema „Ora terrei” cu participarea  Organizatiei Nationale Cercetașii  României - Filiala Brăila, Consiliul Județean al Elevilor, elevi ai unităților de învățământ din Municipiul Brăila. Participanții la acest moment vor avea la dispoziție lanterne mici și baghete fluorescente pentru a putea semnaliza pe timp de noapte.

20.30 - 21.00
DEFILARE pe traseul Catedrala ”Nașterea Domnului” - Primăria Municipiului Brăila
Participanți de toate vârstele pe role, biciclete sau pur și simplu pe jos, vor defila pe un singur sens de circulație (circulația va fi întreruptă în intervalul orar menționat).
În fruntea participanților la defilare vor fi 30 de copii ai Organizatiei Nationale Cercetașii României - Filiala Brăila, ce vor purta torțe aprinse.
Deplasarea se va realiza în acompaniamentul sunetelor de tobe și a îndemnurilor trasmise prin porta-voce.
La punctul de sosire, platoul PMB, torțele vor fi așezate în suporți confecționați din materiale reciclabile din plastic (pet-uri, încărcate cu nisip).

21.10
La finalul manifestării, participanții se vor prinde într-un lanț uman pe Platoul din Piața Independenței (sau în parcarea PMB), având ca fundal sonor superhit-ul  Heal the World, al megastar-ului Michael Jackson.

 

Autor A.Frangu 26 Martie 2015, 23:42 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii