O meserie, o sansa pentru viitor - un model sustenabil pentru sprijinirea tinerilor din centrele de plasament

De Redactia 09 Aprilie 2011, 00:03 Monitorul
Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si Raiffeisen Bank ofera sprijin educational pentru 22 de tineri din centre de plasament ale Directiei Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din Braila. Acestia au absolvit cursurile de calificare organizate in cadrul programului “O meserie, o sansa pentru viitor”.

Astfel in iulie 2010, 60 de tineri cu varste intre 16 si 21 de ani din centre de plasament din Iasi, Braila si Craiova au fost selectati pentru a participa in programul „O meserie, o sansa la un viitor”, cu scopul de a le facilita angajarea si integrarea in societate. Selectia a fost facuta cu sprijinul Directiilor Generale de Asistenta Sociala si Protectia Copilului din orasele respective.

Doua luni mai târziu, în septembrie 2010, 13 dintre ei s-au inscris la cursuri liceale cu durata de 3 ani, iar 47 au ales sa urmeze cursuri de calificare profesionala de 4-6 luni, in cadrul Grupurilor Scolare ale Cooperatiei Mestesugaresti “Spiru Haret” UCECOM. Aici, au invatat meserii precum ospatar, bucatar, macelar, frizer, coafor sau mecanic auto. Pe toata durata programului, tinerilor le-au fost platite taxele de scolarizare si au fost ajutati cu pregatirea teoretica pentru cursuri, dar si cu materiale necesare - truse de frizerie, uniforme, rechizite etc. Angajati ai Raiffeisen Bank au participat ca voluntari in proiect, meditandu-i pe tineri la limbi straine, matematica sau limba romana.

Ceremonia de absolvire de la Braila a avut loc in cadru festiv, in incita liceului Spiru Haret. La acest eveniment au participat si angajati si parteneri de afaceri ai Raiffeisen Bank, in dorinta de a-i cunoaste pe acesti tineri si de a le oferi sprijin in gasirea unui loc de munca.


 

Autor Redactia 09 Aprilie 2011, 00:03 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate