E-ocupare - la final de proiect

De Mihai Vintilă 14 Decembrie 2012, 19:23 Monitorul
Vineri a avut loc conferinta de presa de finalizare a proiectului "E-Ocupare - spatiul virtual pentru promovarea masurilor active de ocupare". Dna Liminita Mihailov , Directorgeneral ADR SE si Manager de proiect a evidentiat faptul ca acest program a fost destinat cresterii competentelor profesionale a 200 de someri de lunga durata din care 100 au fost din judetul nostru iar restul din judetul Constanta.

Pentru acest lucru s-a creat o platforma numita e-ocupare care a fost o interfata intre cei tei partenri implicati in progam. Prin intermediul acestei platforme s-a oferit un sprijin de invatare online pentru cursanti si in acelasi timp un portal pentru alte persoane interesate.

Practic s-au organizat cursuri de perfectionare profesionala :ECDL Start si Lucrator in alimentatie de partenerul CCIA Braila, cursuri de Comunicare in limba engleza si de manager in turism, ultmile doua la Constanta de catre partenerul Asociatia "Centrul Regional de Dezvoltare Resurse Umane si Managament Social" din localitate.

Din partea CCIA Braila dna Spinu Georgeta a prezentat aportul adus de institutie la implementarea programului ECDL Start si a mentionat experienta de 8 ani pe care CCIA Braila o are in resurse umane.

Intr-un final dl Dorin Dita a facuto prezentare a proiectului din care rezumam :
- 200 de someri de lunga durata au beneficiat de aceste servicii
- 27 de someriau primit certificare ECDL Start
- 26 de someri au primit certificarea in ocupatiade Lucrator in alimentatie
- 39 de someri cu primit certificarea Comunicare in limba engleza
- 20 de someri au primit certificarea de manager in activitatea de turism
- 25 se someri au beneficiat de consultanta in antreprenoriat
- s-au organizat 20 de seminarii de recrutare a grupului tinta
- s-au organizat 4 vizite de lucru transnationale

Trebuie mentionat aici si cel de al treilea partener al proiectului - Centrul Tehnologic pentru dezvoltarea Tehnologiei Informatiei si Comunicarii in Asturis din Spania care s-a implicat in transferul de know-how pentru dezvoltarea portalului si a platformei de e-learning pentru cei 200 de beneficiari.

Cu toate ca scopul proiectului a fost legat de ridicarea competentelor grupului tinta a avut loc si o reusita. 11 absolventi ai programului au reusit sa se angajeze pe baza abilitatilor dobandite urmand unul din cursuri.

 

Autor Mihai Vintilă 14 Decembrie 2012, 19:23 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate