Din putinul tau, doneaza celor aflati in nevoie

De Alexandrina Iordache 08 Mai 2013, 13:06 Monitorul
Pe str. Marasti din Braila, la nr. 13, se afla sediul Asociatiei Umanitare "Viitorul Sperantei". Asociatia a declansat o campanie de colectare de imbracaminte, incaltaminte dar si alimente neperisabile sau bani. Obiectele colectate vor ajunge la persoanele nevoiase atat din orasul Braila cat si din judet.

Alimentele se predau cantinei sociale pentru copiii din familii defavorizate care functioneaza in comuna Zavoaia, jud. Braila. De altfel la aceasta cantina a facut donatii in alimente si dna Carlan Dumitrica, presedinta Asociatiei.

Aflasem de aceasta campanie si, dupa Pasti, impreuna cu sora mea de la Faurei, am tinut sa donam cateva obiecte de imbracaminte pentru copii si adulti. La sediul din str. Marasesti m-am intalnit cu familia Carlan, sot si sotie, presedinte si respectiv vicepresedinte al Asociatiei.

Doamna Carlan Dumitrica este sufletul Asociatiei, o persoana foarte optimista desi se lupta cu o boala grea. Cu toate acestea se dedica cauzei nobile de a-i ajuta pe ceilalti aflati in suferinta si nevoi materiale, in special copii.

Donatiile se depun la sediul Asociatiei "Viitorul Sperantei", pe str. Marasesti nr. 13, telefon: 0766481426. Acestea se pot face oricand, dupa posibilitatile fiecaruia.

Cateva date despre Asociatia "Viitorul Sperantei":
Fondata in anul 2011, Asociatia are drept scop ajutorarea persoanelor defavorizate si, dupa cum spune si numele, sa le redea speranta intr-un viitor mai bun. Asociatia are voluntari in teren care colecteaza si donatii in bani. Cu sumele colectate Asociatia a ajutat in 2011 si 2012 multi copii cu dizabilitati sau bolnavi de cancer.

Pentru strangerea de fonduri in vederea ajutorarii unor copii Asociatia a organizat spectacole caritabile atat in orasul Braila cat si in localitati din judetul Braila, acolo unde locuiesc copiii aflati in astfel de situatii. In organizarea unor astfel de spectacole a fost sprijinita de primarii localitatilor unde a avut loc evenimentul si de Primaria Braila.

Fondurile rezultate din spectacole au fost donate copiilor cu dizabilitati sau pentru tratamentul copiilor bolnavi de cancer. La realizarea acestor campanii de strangere de fonduri prin organizarea de spectacole caritabile si-au adus contributia, voluntar, artisti locali si nu numai. Unul din renumitii artisti locali, Gore Belanschi, nelipsit de la actiunile caritabile ale Asociatiei, va implini anul acesta 35 de ani de activitate.

Acesta doreste sa marcheze evenimentul printr-un spectacol pe Esplanada la care sa participe atat cantareti braileni cat si cantareti renumiti de muzica populara, prieteni ai sai. La acest spectacol Gore Belanschi va vinde CD-uri cu cantecele sale si toata suma stransa va fi donata, chiar in timpul spectacolului, unui copil din Braila, bolnav de cancer, pentru tratament.

Prin contractul de colaborare incheiat cu Fundatia "AUCU" din Roma persoanele pana in 40 de ani beneficiaza gratuit de proteze. Aceasta fundatie suporta si cheltuielile ocazionate de transportul si cazarea persoanei respective in Italia.

Asociatia colaboreaza cu asistentii sociali din Braila si din localiltatile din judet prin grija carora le sunt aduse la cunostinta cazurile deosebite care au nevoie de ajutor. In rezolvarea unor astfel de situatii disperate, nu putine la numar, isi aduc contributia si sponsorii.

In momentul de fata, cu ajutorul Asociatiei "Viitorul Sperantei" si al dlui Adem, copilul Lazarovici Marinica din satul Dudescu, judetul Braila, va beneficia de tratament pentru sindromul west in Turcia.

Acesti copii, dupa tratamente lungi si costisitoare, au nevoie de sedinte de recuperare. Anul trecut acestea s-au facut la Galati prin bunavoiinta unei fundatii dar, pe langa cheltuieli, efortul copiilor si al parintilor pentru o astfel de deplasare este mare. Cu ajutorul Primariei Braila si din fonduri europene se doreste realizarea unui astfel de Centru de recuperare in Braila.

Cei care doresc sa faca donatii sau doresc sa devina voluntari ai Asociatiei o pot face la sediul Asociatiei din Braila, str. Marasesti nr. 13.

Nu uitati ca un ajutor cat de mic, dupa posibilitati, aduce zambetul pe chipul unui copil obosit de boala si care nu stie ce-i copilaria. Sa nu fim nepasatori fata de durerea celor de langa noi, mai ales a copiilor. Din putinul nostru sa donam celor care au mai putin decat noi. Si o jucarie aduce o bucurie celui care n-o are si caruia parintii nu i-o pot cumpara pentru ca tratamentul e prea costisitor.


 

Autor Alexandrina Iordache 08 Mai 2013, 13:06 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate