ANI o ancheteaza pe Zamfirache Cristina Ioana, consilier juridic în Primaria Braila

De AmosNews 16 Decembrie 2011, 16:18 Monitorul
Zamfirache Cristina Ioana, consilier juridic în cadrul Primariei Municipiului Braila, este anchetata de Agentia Nationala de Integritate care, în urma procedurilor de evaluare, a constatat indicii referitoare la posibila savârsire de catre aceasta a infractiunilor de conflict de interese si fals în declaratii, fapte prevazute si pedepsite de Codul Penal al României, cât si încalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor.

În urma evaluarilor demarate la data de 13.09.2011, s-a constatat ca Zamfirache Cristina Ioana s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada mai 2003 - 01.10.2010, întrucât a detinut simultan functii atat in cadrul Primariei Municipiului Braila (functia publica de consilier juridic), Oficiului de Cadastru si Publicitate Imobiliara Braila si angajat în cadrulBRAICAR Braila,încalcând, astfel, dispozitiile 94, alin. (2), lit. a) si c) din Legea nr. 161/2003 privind unele masuri pentru asigurarea transparentei în exercitarea demnitatilor publice, a functiilor publice si mediul de afaceri,prevenirea si sanctionarea coruptiei.
 
ANI a constatat si indicii referitoare la posibila savârsire de catre Zamfirache Cristina Ioana a infractiunii de conflict de interese, prevazuta si pedepsita de art. 2531 din Codul Penal al României, întrucât, în exercitarea atributiilor de serviciu, a semnat în calitate de consilier juridic si în calitate de salariat, acordând viza de legalitate, diverse documente care se refereau la interesele sale personale privind salarizarea si functia detinuta.
 
A fost dispusa sesizarea Parchetului de pe Lânga Curtea de Apel Galati cu privire la posibila savârsire de catre Zamfirache Cristina Ioana, consilier juridic în cadrul Primariei Municipiului Braila, a infractiunilor de conflict de interese si fals în declaratii, prevazute si pedepsite conform prevederilor art. 2531 si art. 292 din Codul Penal al României.

 

Autor AmosNews 16 Decembrie 2011, 16:18 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii