Actiuni derulate de Politia Braila in cadrul programului national: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!

De IPJ Braila 04 Aprilie 2013, 16:39 Monitorul
Inspectoratul de Poliţie Judeţean Brăila derulează, în perioada 1- 5 aprilie a.c.,  în cadrul programului naţional „Să ştii mai multe, să fii mai bun!” o serie de activităţi având o tematică atractivă şi variată.

Acestea sunt: prevenirea delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor, prevenirea accidentelor rutiere în care sunt implicaţi copii, prezentarea de filme tematice, dezbateri, promovarea profesiei de poliţist, prevenirea traficului de persoane, prevenirea dispariţiilor de minori, precum şi activităţi practice dedicate elevilor.

Miercuri, 3 aprilie 2013, la orele 12:00, Poliţişti de la Biroul Proximitate s-au echipat în costumele sportive şi au provocat la un meci de fotbal echipa Liceului Tehnologic „Anghel Saligny”, din municipiul Brăila. La finalul partidei, care s-a încheiat la egalitate, poliţiştii au dialogat cu elevii şcolii, cărora le-au oferit diplome şi materiale preventive cu recomandări referitoare la delincvenţa juvenilă şi victimizarea minorilor.
   
Această activitate va fi continuată şi în cadrul Proiectului „Prin sport spunem nu violenţei”, care se va desfăşura în această lună.

De asemenea, astăzi, 4 aprilie 2013, începând cu orele 9:00, poliţiştii de proximitate, împreună cu reprezentanţi ai inspectoratului Teritorial de Muncă, Serviciul de Probaţiune de pe lângă Tribunalul Brăila şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului s-au întâlnit cu aproximativ 50 de elevi de la aceeaşi instituţie de învăţământ, discutând cu aceştia despre mai multe aspecte ale prevenirii diferitelor infracţiuni.

Poliţiştii de proximitate le-au prezentat câteva dintre activităţile desfăşurate de ei şi colegii de la alte structuri ale Inspectoratului de Poliţie Judeţean Brăila, precum şi pliante cu informaţii privind înscrierea şi condiţiile necesare pentru admiterea la instituţiile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne, în special, celor din clasele a XI-a şi a XII-a.
 
La Promenada Mall, poliţiştii de la Serviciul Rutier şi de la Compartimentul de Analiza şi Prevenirea Criminalităţii au continuat să fie alături de elevii şcolilor gimnaziale din municipiu şi judeţ, unde au amenajat simbolic o intersecţie cu semafor, o trecere pentru pietoni, un sens giratoriu şi, chiar, o staţie de tramvai.

Poliţiştii de la Serviciul Rutier au dezbătut cu elevii principalele reguli de circulaţie pe care trebuie să le respecte toţi participanţii la trafic şi au dezbătut diferite situaţii care pot apărea pe drumurile publice.

 

Autor IPJ Braila 04 Aprilie 2013, 16:39 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate