Asociatia Clubul de turism PROILAVIA a inceput activitatile proiectului "Sport si Sanatate in Aer Liber"

De Mihai Vintilă 21 Iulie 2014, 17:32 Monitorul
Zeci de copii si tineri din orasul Braila si comuna Chiscani au participat la primele activitati-concursuri desfasurate in cadrul Asociatiei Clubul de Turism Proilavia Braila. Astfel au avut loc jocuri, stafete, o olimpiada vesela, activitati fizice si sportive diverse, un concurs dedicat de tip vanatoare de comori, sport alternativ si orientare turistica.

Venind in fata copiilor cu o metoda nonformala, noua si inovatoare de intelegere a rolului si scopului practicarii exercitiilor fizice si a unui sport cat mai  frecvent, chiar si in spatii nonformale (alei,in parcuri, pe faleza Dunarii, pe trotuare). Justificarea alegerii acestor tipuri de activitati practice cu tematica sportiva, deriva din faptul ca acestea îi ajută în creşterea încrederii în propriile capacităţi, accentul punandu-se pe dezvoltarea abilitatilor, al fair-playul, al spiritul de competitie, a unui
stil de viata sanatos si chiar lucru in echipa. 

De asemenea,  copii vor dezvolta o atenţie sporită faţă de starea lor de sanatate si a faptului ca trebuie sa practice cat multe activitati sportive si miscare in aer liber si sa creasca  numarul de ore dedicate miscarii.   In acelasi timp derulam o  campanie de informare  privind beneficiile unui stil de viata sanatos prin activitati recreative-sportive fizice si a petrecerii timpul liber in mod placut in spatii nonformale, dar si privind modul de nutritie si alimentatie sanatoasa. Importanţa acordată unei nutriţii bune în timpul copilăriei este în conformitate cu Strategia europeană a Organizatiei Mondiale a Sanatatii- pentru sănătatea şi dezvoltarea copiilor şi adolescenţilor, nutriţia fiind unul dintre cele şapte domenii prioritare de acţiune. 

Forumul European pentru Tineret a identificat "nutriţia şi stilul de viaţă sănătos" ca fiind domeniile cheie pentru sănătatea tinerilor şi starea de bine a acestora.     
Scopul  principal al proiectului este conștientizarea în rândul copiilor și tinerilor (9-30 ani) de importanța alegerii și menținerii unui stil de viață sănătos, prin încurajarea practicării exercițiilor fizice și sportive în aer liber.                            

Proiectul se adreseaza copiilor si tinerilor din municipiul Braila,orasul Insuratei,comunele Viziru si Chiscani. Proiectul se deruleaza in perioada iulie-octombrie si este  finantat de Consiliul Judetean Braila prin Programul pentru finanțarea nerambursabilă a activităților nonprofit de interes județean - cultură, culte, sport pentru anul 2014. 
        
Mai multe informatii precum si programul de desfasurare il  gasiti la www.sport-si-sanatate-in-aer-liber.blogspot.ro si www.facebook.com/sport-si-sanatate-in-aer-liber.

 

Autor Mihai Vintilă 21 Iulie 2014, 17:32 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii