Asociaţia Pro Democraţia organizeaza o dezbatere cu candidaţii brăileni la Parlamentul European

De Frimu Ghinea 13 Mai 2014, 15:30 Monitorul
Sâmbătă 17 mai 2014, la orele 10.00, candidaţii brăileni la Parlamentul European sunt provocaţi la o dezbatere inedită, în cadrul unei întâlniri cu alegătorii, ce se organizează în Aula Universităţii „Constantin Brâncoveanu” din municipiul Brăila.  Evenimentul se înscrie într-un proiect mai amplu care urmăreşte promovarea participării cetăţeneşti în politicile Uniunii Europene, intitulat „Laboratoarele democraţiei europene”.

Din martie 2014 până în februarie 2015, Asociaţia Pro Democraţia din România, în parteneriat cu organizaţii similare din Italia (stat coordonator), Spania, Franţa şi Danemarca, are misiunea de a contribui la înfiinţarea unor laboratoare de participare directă a grupurilor de cetăţeni la dezbaterile instituţiilor europene, cu predilecţie în preajma alegerilor din 25 mai, din România, şi în contextul în care anti-Europenismul se extinde mai ales în ţările afectate de criză.

La evenimentul de sâmbătă sunt invitaţi candidaţii brăileni pentru Parlamentul European, iar tema dezbaterii vizează apropierea instituţiilor Uniunii Europene de cetăţeni şi problemele reale ale acestora, tocmai pentru o mai bună înţelegere a rolului instituţiilor europene şi folosirea pârghiilor conferite de Uniune pentru creşterea calităţii vieţii în statele membre. 

Cu acest prilej, brăilenii sunt invitaţi să formuleze întrebări, să enunţe probleme stringente legate de UE, astfel, să contribuie activ la identificarea soluţiilor potrivite pentru bunăstarea comunităţii.

 

Autor Frimu Ghinea 13 Mai 2014, 15:30 Monitorul
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii