Vernisajul Taberei de Sculptura 2014, editia a XVI-a, a Muzeului de Artă Florean

De Alexandrina Iordache 14 Iulie 2014, 09:33 Magazin
Sâmbătă, 19 iulie 2014, ora 14.00, are loc vernisajul Taberei de Sculptură 2014, ediția a XVI–a, organizată de Muzeul de Artă Florean. Vernisajul are loc în Parcul de Sculptură: „Poiana Soarelui” și „Poiana la Nuci” ( Com. Cerneşti,la 35 km de Baia Mare) într-un cadru natural de o frumusete rară.

Asa cum anunta organizatorii:

”În cadrul Taberei de Sculptură 2014 (27 iunie – 19 iulie 2014) organizată de Muzeul de Artă Florean au fost invitați sculptorii bucureșteni Marius Purice și Cristian Răduță, foști studenți ai profesorului Mircea Spătaru. Cei doi artiști au propus o creație colaborativă rezultată în urma dialogului și a comuniunii în artă: Artistul ajunge mai repede la substanță. El e cel care face arta (Cristian Răduță).

E un altoi, nu? Altoiul se face între două elemente de același gen, ca factură.... Așa sunt și drumurile noastre (Marius Purice). Lucrarea „Altoi” (2014) are ca punct de pornire imaginea urmelor lăsate de roţile carelor în străzile pompeiene, însă vorbeşte despre comunicare în artă şi colaborare ca modalitate de creaţie artistică.  

În cadrul evenimentului are loc și performance-ul cu motto-ul: „If a summer breeze just brushed your cheek, Know it's ME”. Conceptul acestuia este conturat de actorul Andrei Dinu și vorbește despre relații între arte, artiști, public, spațiu. Mișcările dansatorilor Mădălina Mare și George Pop sunt în concordanță cu muzica jazz a formației alcătuită din: Mădălina Costin (voce), Petru Damșa (clape), Marius Lenghel (vioară) și Zoli Szabo (chitară).

Marius Purice (n. 1982) și Cristian Răduță (n. 1982) fac parte din tânăra generație de sculptori care lucrează și expun în țară și în străinătate. Cei doi artiști au fost colegi de facultate în cadrul Universității Naționale de Arte București, secția sculptură. Ei au beneficiat de bursa „Vasile Pârvan” printr-o rezidență artistică la Academia di Romania în Roma, Italia. În prezent, Cristian Răduță este reprezentat de Galeria 418 din București.
Alexandra Mihali, curator”


Program:
14.00 – Primirea invitaților
14.30 – Vernisaj – Jazz – Performance
15.30 – Vizitarea Parcului de Sculptură: „Poiana Soarelui” și „Poiana la Nuci”

 

Autor Alexandrina Iordache 14 Iulie 2014, 09:33 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate