"Trei vieti. Pedeapsa" - primul volum despre viata lui Catalin Botezatu

De AmosNews 10 Noiembrie 2010, 23:49 Magazin

“Pedeapsa” reliefează experiența cruntă a închisorii, perioada cea mai neagră din viața lui Cătălin, prezintă o lume dură în care un bărbat rafinat, galant, care trăise în lux, e aproape imposibil  să se adapteze.

În 1996 Cătălin Botezatu este încarcerat la Cremona, într-o pușcărie de maximă securitate, pentru că era acuzat în țară de bancrută frauduloasă. După ce luni de zile și-a căutat asociatul prin lume pentru a-l convinge să se întoarcă în România și să își rezolve problemele cu cămătarii și legea, după ce este ținut captiv în Danemarca, se predă carabinierilor, în speranța că așa va ajunge în România. Numai că extrădarea lui se lasă așteptată. Așadar, este nevoit să se adapteze unui mediu nociv, care îi macină sănătatea fizică și psihică, tăiește o adevărată dramă care pe ce zi ce trece capătă proporții hiperbolice, cunoaște tot felul de personaje și încearcă experiențe pe care și-ar fi dorit să nu le cunoască.

Romanul conține scrisorile în original pe care deținutul Cătălin Adrian Botezetu i le-a scris mamei lui din pușcăria de la Cremona, scrisori care aduc în fața publicului o altă imagine a lui Cătălin Botezatu. Monica Vlad  s-a apucat de lucru la acest roman la doar câteva luni după ce Cătălin Botezatu fusese eliberat din închisoare, în urmă cu aproape 11 ani, pentru ca stările prin care trecuse să fie exprimate cât mai bine.


La cei 44 de ani ai creatorului de modă, e momentul ca poveștile de viață ale lui Cătălin Botezatu să vadă lumina tiparului.

Monica Vlad are 34 de ani, este jurnalist de presă mondenă de doisprezece ani, iar acesta este romanul ei de debut. Prietenia cu Cătălin Botezatu datează încă de la începuturile ei jurnalistice și s-a sudat în timp.

“Prietenia cu Cătălin este unul dintre cele mai frumoase daruri pe care mi le-a dat viața, iar faptul că mi-a încredințat mie povestea vieții lui, că a avut încredere în condeiul meu, nu poate decât să mă onoreze”.

Cătălin Botezatu este cel mai cunoscut designer român în țară și peste hotare, unul din puținii care se pot mândri cu prezentări de modă organizate pe toate continentele. De la New York sau Las Vegas, la Windock în Namibia, Sun City în Africa de Sud, Islanda, Indonezia și în toate marile capitale din Europa.

Cătălin Botezatu este, dealtfel, și designerul român cu cele mai multe premii obținute de-a lungul prodigioasei sale cariere în domeniul modei.
Anul trecut a fost invitat la două show-uri de televiziune, cele mai importante producții TV din România, “Dansez pentru tine”  și “Burlacul”, și a făcut furori. Dată fiind audiența pe care a adus-o, după aceste două colaborări notabile, au urmat oferte de a prezenta show-uri TV de anvergură.

Sunt ani de zile în care Cătălin Botezatu a reușit să se reinventeze, să fie tot timpul în atenția publicului, face sute de prezentări de modă pe an, câștigă sume colosale din vânzarea de imagine și este favoritul presei. Aparițiile lui sunt tot timpul surprinzătoare.

 

Autor AmosNews 10 Noiembrie 2010, 23:49 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate