Festivalului National al Cartii Axis Libri la Galati

De AGERPRES 23 Mai 2012, 15:45 Magazin

Cea de-a IV-a editie a Festivalului National al Cartii 'Axis Libri' s-a deschis, miercuri, la Galati, în organizarea Bibliotecii Judetene 'V.A.Urechia' si sub patronajul Ministerului Culturii si Patrimoniului National.

Evenimentul reuneste, pentru cinci zile, peste 180 de edituri, care au adus în orasul de la Dunare mai mult de 6.000 de titluri, ce vor fi prezentate în cadrul unui complex expozitional cu 30 de standuri mobile si doua caravane de carte.

Festivalul a început cu muzica de promenada si un recital al Grupului Allegria, urmate de deschiderea oficiala. La prânz a fost inaugurata Campania de promovare a lecturii (editia a III-a), dupa care au fost lansate carti si albume de arta si au fost prezentate reviste scolare, piese de teatru, momente artistice si spectacole pentru copii.

Potrivit directorului Bibliotecii Judetene "V.A.Urechia", Ilie Zanfir, pe parcursul celor cinci zile de "regal al cartii", vor fi prezenti la Galati oameni ai cartilor ca poetul Daniel Corbu, academicianul Mihai Cimpoi, scriitoarea Catia Maxim si managerul editurii Eikon, Valentin Ajder.

De asemenea, sâmbata, pe scena "Axis Libri", vor urca si invitatii Festivalului International de Poezie "Antares", Luis Armenta Malpica si Luis Aguilar, din Mexic, Dagmar Dusil, din Germania, Jordi Virallonga, din Spania, Claudio Pozzani, din Italia, Stefan Van Den Brent, Suedia, si românii Adrian Alui Gheorghe, Ruxandra Anton, Liviu Ioan Stoiciu, Virgil Costiuc, A.G. Secara, Nicolae Prelipceanu, Gabriel Chifu.

 

Autor AGERPRES 23 Mai 2012, 15:45 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate