Festivalul National “ Premiile Music Factory”, Buzau, editia a VI-a, 19 septembrie 2015

De A.Frangu 11 August 2015, 11:49 Magazin

afis festival BuzauSâmbata 19 septembrie 2015, începand cu orele 10.00, la Buzău se desfasoara Festivalul National “Premiile Music Factory”, editia a VI-a. Evenimentul are loc în Sala de spectacole a Consiliului Judetean Buzau.

Manifestarea, cu caracter competitiv, are drept scop descoperirea si promovarea tinerelor talente în interpretarea muzicii pop si se adreseaza copiilor si tinerilor cu vârste cuprinse între 4 si 18+ ani.
Doua sunt sectiunile concursului: interpretare si hituri nemuritoare. Concursul se desfasoara pe categorii de vârsta la sectiunea Interpretare:
- Categoria Pitic: 4 – 6 ani/ 7 – 8 ani/ 9 – 10 ani/ Duete
- Categoria Junior: 9 - 10 ani/ 11 - 12 ani/ Duete
- Categoria Adolescent: 13 - 15 ani/ 16 - 18+ ani/ Duete

Concursul este dotat cu premii pe categorii de vârsta alaturi de marele trofeu al festivalului.
Invitat special si presedintele juriului: Aurelian Temisan. Organizatorii anunta participarea extraordinara a lui Oliver Popa. Va sustine recital Stefania Vorovenci, detinatoarea trofelului 2014 si un recital extraordinar Florin Apostol.
Evenimentul iî are ca prezentatori pe Johnny Deep si Denisa Trofin.

Detalii în regulamentul concursului:

Regulament - Festivalul "Premiile Music Factory", 19 septembrie 2015, Buzău

Capitolul I. – Dispozitii generale
Art.1. Festivalul National “Premiile Music Factory” este o manifestare artistica de nivel national organizata de Asociatia Culturala Music Factory, International Artist Management si licentiata de U.C.M.R. - A.D.A.

Art.2. Scopul acestei manifestari cu caracter competitiv il constituie descoperirea si promovarea copiilor si adolescentilor talentati in interpretarea muzicii pop specifice varstei lor, dezvoltarea spiritului de competitie si corectitudine intre copii de varste apropiate, dragostea pentru arta, si nu in ultimul rand crearea unor puntii de prietenie intre concurenti.

De asemenea, este o forma de educatie cu ajutorul muzicii, de dezvoltare a imaginatiei, a simtului estetic si a bunului gust, de cunoastere si respectare a valorilor acestui gen.
Art.3. Festivalul National “Premiile Music Factory” este un eveniment anual care se desfasuara in 2 etape :
- Faza de Inscriere direct in concurs
- Faza finala – Concursul de interpretare

Capitolul II. – Conditii de participare
 Art.4. La festival pot participa copii si adolescenti talentati in interpretarea muzicii pop si pregatiti sa participe la acest gen de competitie.
 Art.5. Concursul de intepretare va fi structurat pe urmatoarele sectiuni si categorii de varsta :
Sectiunea Interpretare
- Categoria Pitic: 4 – 6 ani/ 7 – 8 ani/ 9 – 10 ani/ Duete
- Categoria Junior: 9 - 10 ani/ 11 - 12 ani/ Duete
- Categoria Adolescent: 13 - 15 ani/ 16 - 18+ ani/ Duete
Sectiunea "Hituri nemuritoare"
 Art.6. In concurs vor fi prezentate melodii pop din repertoriul romanesc si international, live cu suport negativ orchestral, pe suport digital. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere ( grup vocal ) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala.
Art.7. La sectiunea "Hituri nemuritoare" se va interpreta un hit romanesc sau international din repertoriul marilor muzicieni.
Art.8. Toti concurentii si ceilalti detinatori de drepturi vor trebui sa autorizeze folosirea, reproducerea, tiparirea, si publicarea numelor lor, imaginilor, a vocilor, fotografiilor si biografiilor lor în contextul promovării, difuzarii. Aceasta implica şi folosirea fotografiilor şi a oricaror alte materiale audio şi video pt. site-ul oficial al festivalului sau a oricarui alt material produs de Asociatia Culturala Music Factory

 Capitolul III. – Inscrierile direct in concurs
 Art.9. Inscrierile direct in concurs se fac pe baza urmatoarelor materiale:
- Fisa de inscriere/ Copie certificat de nastere
- 2 foto prim plan ( jpg )
- 1 piesa de muzica pop romanesca sau internationala ( negativ ) in format mp3
- 1 hit romanesc sau international (negativ) in format mp3 ptr. sectiunea "Hituri nemuritoare"
- Copia chitantei taxei de participare/ jurizare depusa in contul:                         
RO38BRDE100SV11658211000 BRD (titular Georgeta Nicolae)
 Art.10. Taxele sunt in valoare de :
- Sect. Interpretare - 135 lei/ individual/ 225 lei/ duet
- Sect."Hituri nemuritoare" - 135 lei/ individual 225 lei/ duet
- Sect. Interpretare + Sect."Hituri nemuritoare" - 245 lei/ individual/ 450 lei/ duet
 Art.11. Materialele vor fi trimise pana pe data de 12 Septembrie 2015 pe adresele de e-mail:
asoc.musicfactory@gmail.com   
Dupa 12 Septembrie 2015 nu se mai primesc materiale. Concurentii inscrisi care nu au materialele complete sunt descalificati.
Important!
Cand materialele sunt primite, concurentul este postat pe site-ul oficial al evenimentului. Din acel moment este inscris si poate achita taxa de concurs/ jurizare. Vor intra direct in concurs primii 16 de concurenti/ grupa de varsta cu materialele complete.
Important!
 Se va mentiona pe copia chitantei, cu pixul, numele concurentului
 Materialele trimise ptr. inscrierea direct in concurs, precum si taxa de inscriere in finala sunt nereturnabile.
Art.11. In concursul final concurentii vor interpreta piesa trimisa pe negativ orchestral pe suport digital. Negativul orchestral poate contine voci de sustinere (grup vocal) cu conditia ca acestea sa nu includa dublaje la linia vocala principala. Fiecare concurent poate aduce pe scena orice sustinere artistica pe care o crede necesara (grup vocal, grup de acompaniament, dansatori)
 Art.12. Festivalul National “ Premiile Music Factory” Buzau editia VI. se va desfasura Sambata 19 Septembrie 2015 incepand cu orele 10.00. Locatia evenimentului - Sala de spectacole a Consiliului Judetean Buzau. Programul va fi afisat in timp util pe site-ul oficial al evenimentului – www.asociatiamusicfactory.com

 Capitolul IV. - Juriul
 Art.13. Juriul este compus din personalitati de marca ale muzicii usoare romanesti si internationale, membri ai Uniunii Compozitorilor si Muzicologilor, redactori radio, Tv, directori case de discuri, personalitati culturale locale. Activitatea juriului va fi coordonata de un Presedinte desemnat de organizatori. Participarea in juriu este remunerata prin conventii civile, cuantumul fiind stabilit in functie de etapa si bugetul fiecarei editii.

Capitolul V. - Jurizarea  
 Art.14. Criteriile de jurizare vor avea in vedere calitatile vocale, tehnica vocala, tehnica interpretativa, prezenta scenica, perspective de a avea o cariera in domeniu. Deciziile juriului sunt inapelabile.
 Art.15. Juriul va acorda note de la 7 la 10, cu subunitatile 25/ 50/ 75
 Art.16. Notarea concurentilor se va face de catre fiecare membru al juriului pe un formular special. Membrii juriului vor semna atat propriile formulare, cat si procesul verbal intocmit dupa determinarea exacta a castigatorilor. Castigatorul va fi desemnat concurentul care obtine cel mai bun punctaj in urma  cumulării notelor acordate de juriu.

Capitolul VI. – Premii  
Art.17. Se vor acorda: Marele Trofeu al Festivalului, Trofeele Pitic, Junior si Trofeul Adolescent
Art.18. Se va acorda Marele Trofeu "Hitul Nemuritor"
Art.18. Se va acorda la fiecare grupa de varsta Trofeul grupei
Art.19. Se va acorda si Trofeul Asociatiei Culturale Music Factory
Art.20. Se vor acorda la fiecare grupa de varsta  Locurile I. II. III. si Mentiuni
 Se acorda si premii speciale in funcţie de opţiunile presei, posturilor de televiziune si radio sau organizaţiilor de profil, susţinute de sponsori.
Art.21. Toti concurentii vor fi premiati.

 Capitolul VII. - Obligatiile participantilor
- Sa respecte clauzele regulamentului festivalului.
- Sa semneze declaratia de cesionare a drepturilor de difuzare stabilite de organizator
- Pe durata participarii in festival concurentilor/ parintilor/ profesorilor le este interzis sa contacteze membrii juriului.
- Nesemnarea de către concurenti/ compozitori/ profesori/ reprezentanti legali şi a titularilor de drepturi asupra melodiei participante a declaratiei, constituie motiv de descalificare a concurentului si duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.
- Orice abatere de la oricare dintre aceste obligatii duce automat la eliminarea din concurs, fara drept de apel.

Capitolul VIII. - Obligatiile organizatorilor  
- Organizeaza, pune la dispozitie sala de spectacole, sonorizare.
- Asigura paza si protectia pe toata durata festivalului, inclusiv in timpul repetitiilor prin interzicerea accesului presei si a fotoreprterilor in culisele scenei, cu exceptia televiziunii care va asigura transmisia in direct a evenimentului.
- Asigura corectitudinea centralizarii voturilor pentru clasamentele finale.
- Asigura fondurile necesare premiilor acordate.
- Organizatorii îşi rezervă dreptul de a aduce modificări prezentului regulament, informând participanţii în timp util.

Capitolul IX. - Dispozitii finale
* Organizarea festivalului/ concurs se realizeaza sub directa supraveghere si indrumare a organizatorilor in baza conventiilor stabilite, unde sunt precizate aporturile fiecaruia.
* Resursele financiare si materiale necesare festivalului/ concurs provin din
   - Contributii directe ale institutiilor partenere
   - Sponsorizari pe baza de contracte, constand in sume virate in contul festivalului/ concurs sau diverse obiecte si servicii (vouchere) preluate pe baza de proces verbal de predare – primire.
   - Taxele de participare in concurs ale concurentilor.
* Organizarea preselectiei precum si acoperirea cheltuielilor acesteia se fac in colaborare cu principalii organizatori si autoritatile locale.
* Fiecare editie a festivalului/ concurs se bazeaza pe elaborarea unui proiect de venituri si cheltuieli realizat pana cel tarziu la sfarsitul unui an calendaristic aplicabil incepand cu primul trimestru al anului urmator.

Informatii suplimentare la secretariatul Festivalului:
Tel. 0722.627.339/ 0767.216.893

 

Autor A.Frangu 11 August 2015, 11:49 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii