Festivalul Național ”Gica Petrescu”, prima editie, 4-6 mai 2015

De A.Frangu 28 Martie 2015, 11:55 Magazin

afis festivalIn perioada 4-6 mai 2015, la Sala Palatului din Bucuresti, se desfasoara prima editie a Festivalului Național ”Gica Petrescu”, festival dedicat maestrului la 100 de ani de la naștere.

Festivalul se desfasoara pe durata a trei zile si va cuprinde:
- concurs de interpretare din repertoriul maestrului cu premii atractive
- recitaluri ale unor artisti consacrati

Deschiderea festivalului va avea loc luni, 4 mai 2015, ora 18,30, data la care debuteaza prima zi a festivalului care se va desfasura sub tema ”Cel mai frumos tangou din lume”. Urmatoarele zile se vor desfasura sub temele: ”Cu lăutarii după mine” si ”Du-mă acasă, măi tramvai”.

Miercuri, 6 mai 2015, ultima zi a festivalului, va avea loc Gala laureaților și acordarea Trofeului ”Gică Petrescu”, festivalul încheindu-se cu un recital comun cu melodii din repertoriul Maestrului,  prezentat de cei prezenți la Festival.

Spectacolele au loc la Sala Palatului si încep la ora 18,30.

Biletele se pot procura de pe: bilete.ro, blt.ro, vreaubilet.ro, biletoo.ro, myticket.ro, iabilet.ro, salapalatului.ro și de la punctele arondate acestora.
Pensionarii le pot achiziționa de la biletfan.ro - Stația de Metrou Piața Unirii 1.

Program Festival

Ziua 1 - Luni 04 mai 2015 (Cel mai frumos tangou din lume)

Seară de trubadur în care se vor îngemăna aproape toate stiluri de muzică pe care Maestrul Gică Petrescu le-a cântat: ușoară, romanțe, valsuri, canțonete, tangouri. Pe lângă concursul de interpretare, prin care se va vedea cât de mult a fost “înțeles” și “cântat” Gică Petrescu, seara va fi conturată și cu recitaluri ale unor artiști consacrați, ce vor produce amintiri de neuitat ale unor vremuri de excepție.

18,30-18,50
- Gala de deschiderea oficială și a zilei
18,50-20,30
- Partea I. Concursul “Gică Petrescu” - interpretări secţiunea muzică uşoară, romanţe, valsuri, tangouri, canțonete, petrecere și voie bună
20,20-23,00
- Recital Alexandru Jula
- Recital Cătălin Crișan
- Recital Florin Georgescu
- Recital Marcel Pavel
- Recital Rodica Anghelescu
- Recital extraordinar Gabriel Cotabiță

Ziua 2 - Marți 05 mai 2015 (Cu lăutarii după mine)
 
Seară de menestrel cu muzică de suflet, de pahar și voie bună, de petrecere adevărată, cum numai Maestrul Gică Petrescu putea face. La fel ca și în prima seară, concursul de interpretare se dorește a fi același omagiu adus unui gen muzical de excepție. Iar artiștii aleși pe măsura momentului se vor întrece într-un purpuriu de nostalgie și antren cu melodii ce vor rămâne pururea în sufletele celor ce știu a se bucura de viață și voie bună.

18,30-20,10
- Gala de deschiderea a zilei   
- Partea II. Concursul “Gică Petrescu” - interpretări secţiunea muzică uşoară, romanţe, valsuri, tangouri, canțonete, petrecere și voie bună
20,10-23,00
- Recital Florica Jinga
- Recital Ionuț/Măriuța Sidău
- Recital Ileana Ciuculete
- Recital Nelu Ploieşteanu
- Recital Petrică Mâțu Stoian
- Recital Nicoleta Voica

Ziua 3 - Miercuri 06 mai 2015 (Du-mă acasă, măi, tramvai)

Seară magică de gală, cu emoțiile celor ce-și doresc Marele Trofeu, din toate genurile muzicale ale zilelor precedente. Evident, că “Centenarul” nu se putea încheia fără un Regal de excepție, creat de artiști care l-au cunoscut și au lucrat cu Maestrul Gică Petrescu, într-un show deosebit al Teatrului de Revistă, ce va încheia o primă ediție a unui Festival de o unicitate aparte.

18,30-18,45
- Gala de deschiderea a zilei
- Recital Vasi Cărăbuț
18,45-23,30
- Recital Nicolae Datcu
- Gala laureaților Concursul “Gică Petrescu” - interpretări secţiunea muzică uşoară, romanţe, valsuri, tangouri, canțonete, petrecere și voie bună (premiul de popularitate)
- Recital Constantin Bahrin
- Gala laureaților Concursul “Gică Petrescu” - interpretări secţiunea muzică uşoară, romanţe, valsuri, tangouri, canțonete, petrecere și voie bună (locurile 3)
- Recital Alesis
- Gala laureaților Concursul “Gică Petrescu” - interpretări secţiunea muzică uşoară, romanţe, valsuri, tangouri, canțonete, petrecere și voie bună (locurile 2)
- Recital Valerica Ianoși
- Recital Nico
- Gala laureaților Concursul “Gică Petrescu” - interpretări secţiunea muzică uşoară, romanţe, valsuri, tangouri, canțonete, petrecere și voie bună (locul 1)
- Recital Distinto şi Ianna Novac
- Gala laureaților Concursul “Gică Petrescu” - interpretări secţiunea muzică uşoară, romanţe, valsuri, tangouri, canțonete, petrecere și voie bună (Trofeul “Gică Petrescu”)
- Recital Camelia Varga
- Recital extraordinar Talisman
- Gala de închidere oficială și a zilei; recital comun cu melodii din repertoriul Maestrului,  prezentat de cei prezenți la Festival

 

Autor A.Frangu 28 Martie 2015, 11:55 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii