Agenţia Spaţială Europeană recunoaşte vizita unui hacker român prin serverele sale

De AGERPRES 25 Aprilie 2011, 08:32 Magazin
Agenţia Spaţială Europeană /ESA/ a recunoscut în cele din urmă că multe din serverele sale au fost sparte de un hacker 'calificat' român, informează site-ul Social Barrel într-un interviu luat purtătorului de cuvânt al agenţiei.

Hacker-ul, cunoscut sub numele de TinKode, a postat pe blogul său - duminică - o listă de adrese de e-mail care par să aparţină angajaţilor agenţiei, împreună cu datele de conectare şi parolele lor de autentificare pe serverele FTP ale ESA. El nu şi-a dezvăluit metoda folosită pentru hacking.

Purtătorul de cuvânt al ESA a confirmat atacul şi a declarat că acesta a afectat în special serverele de mail, folosite de agenţie pentru schimburi de date între ESA şi partenerii săi. Cu alte cuvinte, atacul lui TinKode nu a afectat întreaga structură de lucru, iar site-ul primar nu a fost compromis.

El a mai spus că atacul a compromis doar securitatea serverelor publice, dar aceasta nu constituie un indicator de încredere pentru viitor, astfel încât ESA a promis să-şi consolideze nivelul de securitate a sistemului său informatic.

În momentul interviului, toate serverele compromise erau deja scoase din uz, ele urmând a fi repuse în funcţiune după ce măsurile de securitate vor fi actualizate. Această securizare va dura mai multe zile.

În pofida atacului hacker-ului român, activitatea ştiinţifică a ESA nu a fost afectată, ea continuând la fel ca şi înainte, a adăugat purtătorul de cuvânt. 

Autor AGERPRES 25 Aprilie 2011, 08:32 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate