Omagiu lui Nichita Stanescu prin muzica si poezie la ICR

De A.Frangu 30 Martie 2015, 11:21 Magazin

afis evenimentLa 31 martie 2015 Nichita Stanescu ar fi împlinit 82 de ani. Institutul Cultural Român va marca acest eveniment printr-un spectacol de muzica si poezie intitulat ”Dreptul la timp”.

Spectacolul omagial dedicat poetului Nichita Stanescu are loc miercuri, 1 aprilie 2015, ora 18.30, la Institutul Cultural Român (Aleea Alexandru 38, Bucuresti). Este vorba de un recital de poezie si flaut. Va recita versuri din opera poetului Isabella Drăghici, acompaniată de Ștefan Diaconu la flaut.

Intrarea este libera.

”Printr-o metamorfoză în care muzicianul își asumă rolul conștiinței poetului iar actrița devine întruparea acesteia, poezia însăși, recitalul va aduce pe scenă câteva secvențe ale acestei tensiuni creatoare. Desprinse de poet sau unite cu el, poezia și muzica gândirii creatorului se împletesc într-un joc ce se constituie drept fir conducător al spectacolului. Neconvenționalul spectacular îmbină cuvântul și necuvântul, sunetul și tăcerea, mișcarea scenică și tensiunea statică, ilustrând prin secvențe înlănțuite câteva teme esențiale din lirica stănesciană: iubirea, timpul, spațiul și moartea.

Isabella Drăghici (n. 1977, Medgidia), actriță, poetă și prozatoare, este licențiată a Universității de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”. A absolvit masteratul  Studii religioase – texte și tradiții la Universitatea București și este, în prezent, doctorandă a Facultății de Filosofie, Universitatea București, în domeniul Antropologia artei, cu o cercetare privind raportul dintre sacru și arta teatrală. Este autoarea unui volum de versuri, laureată a numeroase concursuri de creație literară.

Ştefan Diaconu (n.1990, Rădăuţi) a început studiul pianului la Iași, iar de la vârsta de 10 ani a studiat și flautul. A absolvit Facultatea de Interpretare, specializarea flaut, clasa prof. Ion Bogdan Ştefănescu şi Facultatea de Compoziţie, Muzicologie şi Pedagogie Muzicală, specializarea dirijat orchestră. Este colaborator permanent al Filarmonicii George Enescu și masterand al Universităţii Naţionale de Muzică Bucureşti, specializarea flaut. Ştefan Diaconu cântă pe un flaut Muramatsu” - ICR

 

Autor A.Frangu 30 Martie 2015, 11:21 Magazin
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii