Portul Brăila - istoria văzută de Ioan Munteanu

De Mihai Vintilă 13 Ianuarie 2014, 11:01 Literare

Sâmbătă sala de la etajul al III-lea al Bibliotecii Judeţene Panait Istrati a devenit neîncăpătoare la lansarea volumului  „Portul Braila - Marire si decadere” scris de profesorul Ioan Munteanu şi apărută la Editura Proilavia Brăila. 

Moderatorul evenimentului dl Dragoş Adrian Neagu, directorul Bibliotecii Judetene, a amintit de sărbătorirea autorului care de câţiva ani lansează pe 11 ianuarie , ziua dumnealui, încă un crâmpei din viaţa şi istoria Brăilei. 

Dl Octavian Osanu a amintit cele 15 cărţi de istorie locală pe care dl Ioan Munteanu le-a lansat începând cu anul 2005. 

Această carte este una din cărţile de referinţă despre portul Brăila. Cărţile profesorului Munteanu se regăsesc în toate bibliografiile necesare concursurilor de istorie judeţeană.Domnul profesor s-a dovedit un veritabil arheolog al muncii de arhivă şi de bibliotecă. A reuşit să topească în această carte zeci de autori care s-au referit la Brăila - a mai precizat dl Osanu.

Profesorul Constantin Toader a reminintit că - Noi trăim într-un oraş deosebit şi practic îi ignorăm din calităţile acestuia. Cărţile dlui Munteanu ne arată valoarea din faţa noastră. Remarc construcţia deosebită a cărţii. Se îmbină fericit rigoarea istorică cu eleganţa stilistică.

Dl Valentin Popa consideră această carte o carte bună şi felicită autorul. Interesantă a fost expunerea dlui Ţuţuianu Nicolae, fost comandant al portului Brăila, care a evocat o parte din istoria lui.Discursurile au fost separate de interpretarea la pian a Andreei Lavinia, nepoata autorului.

 

Autor Mihai Vintilă 13 Ianuarie 2014, 11:01 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii