Ipostaze etnografice - Concurs national de fotografie si film, Galati, 6-7 noiembrie 2014

De Alexandrina Iordache 18 Septembrie 2014, 12:23 Literare
Concursul ”Ipostaze etnografice - Concurs national de imagini-document", editia a V-a, 6 - 7 noiembrie 2014, este organizat de Serviciul Cercetare, Conservare si Valorificare a Traditiei Populare al Centrului Cultural ”Dunarea de Jos" Galati si are ca obiectiv cercetarea,  cunoasterea si promovarea specificului etnografic al zonei Galati si nu numai.

Concursul se desfasoara pe doua sectiuni:
- Fotografie digitala actuala - Tema "Obiceiuri calendaristice de peste an" care are caracter national
- A doua sectiune ”Din amintirile bunicilor” are caracter local si trebuie sa reflecte traditia doar din judetul Galati

Calendarul concursului:
Ultimul termen de primire a fotografiilor: 08.10.2014
Vernisajul si festivitatea de premiere: 07.11.2014
Publicarea rezultatelor pe site-ul www.ccdj.ro: 10.11.2014

Nu se percepe taxa de inscriere.

Conform regulamentului de desfasurare a concursului:
1. Prima sectiune - Fotografie digitala actuala - Tema "Obiceiuri calendaristice de peste an" are caracter national. In aceasta sectiune se incadreaza obiceiurile de primavara, vara, toamna si iarna: obiceiuri de Dragobete, martisor, de Paste, de Sf. Gheorghe, de Sanziene si paparude, de Craciun etc.

Sunt acceptate fotografiile alb-negru, sepia si color realizate cu un aparat de fotografiat digital. Dimensiunea minima a fotografiei 1 Mb

Cerinte:
In concurs sunt acceptate fotografii care prin subiectul tratat se incadreaza in tema sectiunii. Fiecare autor poate trimite maxim 5 fotografii in format electronic la adresa la adresa de email: sectiacercetare@yahoo.com. Organizatorul isi rezerva dreptul de a selecta fotografiile participante in concurs.
Nu sunt admise in concurs fotografiile realizate cu telefonul mobil si fotografiile facute dupa alte fotografii.


2. "Din amintirile bunicilor" - a doua sectiune, are caracter local (aceasta trebuie sa reflecte traditia doar din judetul Galati) si  vor participa fotografii din colectii particulare. La aceasta categorie nu este impusa o anumita tema si nici un numar de fotografii.

In concurs vor fi inscrise fotografii de colectie, cu caracter etnografic, care prezinta: aspecte din viata satului, elemente de arhitectura locala, obiceiuri (nunta, botez, inmormantare, obiceiuri de peste an, personalitati locale etc.), costume populare purtate, mestesuguri traditionale, obiecte folosite in gospodaria/ industria casnica.

Fotografiile de la aceasta sectiune vor fi aduse la sediul Centrului Cultural ”Dunarea de Jos" Galati sau trimise pe adresa Str. Dornneasca nr. 61, cod postal 8000008, Galati in forma lor originala. Dupa concurs fotografiile de la aceasta sectiune vor fi returnate.

Concursul este dotat cu urmatoarele premii:
1. pentru prima sectiune:

Premiul I: 300 lei
Premiul II: 200 lei
Premiul III: 100 lei

2. pentru sectiunea a doua:

Premiul I: 300 lei
Premiul II: 200 lei
Premiul III: 100 lei

Participantii pot trimite lucrarile pana cel tarziu miercuri, 08 octombrie 2014 (data postei - pentru ce-a de-a doua sectiune) iar pentru prima sectiune pe email la adresa: sectiacercetare@yahoo.com.

Fiecare lucrare va fi insotita in mod obligatoriu de fisa de participare explicativa cornpletata in totalitate. Autorii ale caror lucrari vor fi acceptate in concurs vor primi o diploma de participare.

Vernisajul va avea loc pe data de 07 noiembrie 2014 la Salonul Artelor de la Centrul Cultural ”Dunarea de Jos".

In aceeasi perioada are loc si concursul de film Ipostaze etnografice - Concurs national de film etnografic, Editia a II-a, 06-07 noiembrie 2014.

Conform regulamentului concursului:
- Programul concursului cuprinde competitii de filme etnografice. Durata fiecarui film nu trebuie sa depaseasca 30 de minute;
- Data de productie 2004-2014;
- Filmele vor fi luate in considerare numai daca este completat formularul de inscriere si DVD-urile pentru preselectie ajung in posesia Centrului Cultural
”Dunarea de Jos" inainte de termenul limita 08 octombrie 2014;
- Un realizator se poate inscrie in concurs cu maxim doua filme;
- Fiecare autor va primi o diploma de participare la concurs.

Filmele vor fi trimise pe adresa:
Centrul Cultural .Dunarea de Jos"
Str. Dornneasca nr. 61, cod postal 800008
Judetul Galati
Tel/fax 0236 418 400

Concursul este dotat cu urmatoarele premii:

Marele premiu: 1000 lei
premiul I - 800
premiul II - 600 lei
premiul III - 450 lei
2 premii speciale - fiecare în valoare de 300 lei

Evenimentul se va desfasura în perioada 6-7 noiembrie 2014. In 6 noiembrie se vor viziona filmele înscrise în concurs iar în data de 7 noiembrie la Salonul Artelor de la Centrul Cultural ”Dunarea de Jos” va avea loc festivitatea de premiere. Ultimul termen de primire a filmelor: 8 octombrie 2014.

Regulamentele concursurilor pot fi consultate pe site-ul www.ccdj.ro/cercetare.htnl. Tot aici se gaseste si fisa de înscriere.

Inforrnatii suplimentare se pot obtine la Centrul Cultural ”Dunarea de Jos” Galati, tel. 0236/418.400, tel (fax) 0236/415.590, Carmen Serea,
e-mail: sectiacercetare@yahoo.com

 

Autor Alexandrina Iordache 18 Septembrie 2014, 12:23 Literare
Scrie un comentariu

Comentarii

Nu exista inca comentarii!

Nu exista inca comentarii, dar poti fi primul care comenteaza acest articol.

Scrie un comentariu
Vezi toate comentariile

Scrie un comentariu

Adresa ta de e-mail nu va fi facuta publica.
Campurile marcate cu * sunt obligatorii

 

Publicitate